fanaposten.no

I gang med testing på Lagunen og Nesttun: – Fullbooket fra første dag

Fra og med denne uken kan folk teste seg gratis ved Volvat på Lagunen og Aleris på Nesttun. – Pågangen er stor, men alt går greit for seg, sier Randi Brudvik i Volvat.

Nyheter · Publisert 19:00, 15 sep 2020

Volvat og Aleris har inngått avtaler med kommunen om testing. Nå kan folk teste seg kostnadsfritt for korona ved fire nye teststasjoner, hvor to ligger i Fana. Disse er Laguneparken (Volvat) og Nesttunvegen 90 (Aleris).

– Vi er veldig glade for å kunne hjelpe til. Vi fikk kontrakten fra kommunen på søndag, og mandag åpnet vi opp for å booke testing via våre nettsider. Vi har snudd oss raskt, og det har heldigvis gått bra, sier administrerende direktør i Aleris, Anita Tunold.

Les mer om testing og hvordan du bestiller time.

Tirsdag kom testingen i gang ved Aleris' to teststasjoner, på parkeringsdekket på Teigland-bygget (Nesttunvegen 90) og på Bergen storsenter, mens hos Volvat var de allerede i gang mandag på Laguneparken og Åsane Senter.

– Det har vært stor pågang. På bare noen timer i går var det rundt 150 som booket time. Det meste er fullbooket i dag, men vi har fortsatt noen ledige i kveld, sier Anita Tunold klokken 10.00 tirsdag.

Aleris har kapasitet på å teste 250 personer per dag på sine to teststasjoner. Tirsdag morgen var hele teamet lokalisert i sentrum på grunn av stor pågang der, men de ville teste videre på Nesttun utover dagen.

SJEKK OPPDATERTE TALL: Antall smittede i Bergen og bydelene

Folk kommer til en tildelt tid, og så langt ser det ikke ut til å være særlig ventetid

Samarbeid med private

Kommunen har opplevd stor pågang og lang ventetid på testing etter sommeren, og fredag kunngjorde byrådet at de inngår samarbeid med Volvat og Aleris for å øke testkapasiteten i Bergen.

Til sammen skal de to aktørene kunne teste 3000 i uken. Folk kan nå velge om de vil benytte dette tilbudet eller de kommunale teststasjonene. Ved begge de private aktørene foregår bestilling online, og man får tildelt en tid man møter opp på den aktuelle parkeringsplassen.

I Laguneparken har Volvat lenge vært klare til å samarbeide om testing. Fra og med mandag kunne de endelig starte å tilby gratis testing i et telt ved parkeringsplassen på baksiden av Volvat-bygget.

Volvat rigget seg i helgen for å kunne starte testingen allerede mandag morgen.

– Det har vært pågang fra åpning, og vi er glade for at folk gjør det de skal: nemlig å teste seg. Nå handler det ikke om privat eller offentlig, men å kunne teste flest mulig slik at vi kan kontrollere og minimere smittespredning, sier Randi Brudvik, operativ leder ved Volvat Laguneparken, til Fanaposten på tirsdag.

Volvat har også teststasjon på Åsane senter. Foreløpig testes rundt 200 per dag, men det er mulig å øke denne kapasiteten noe.

LES OGSÅ: Volvat tilbød kommunen teste-hjelp. Fikk ikke svar

Personalet er fullt utstyrt med blant annet med visir, overtrekk, hansker og antibac på teststasjonen i parkeringshuset. Foto: Trygve Hellestræ

Ikke kaos

Brudvik sier at testingen har foregått rolig og greit hittil.

– Folk kommer til en tildelt tid, og så langt ser det ikke ut til å være særlig ventetid. Det har vært veldig ordnede former og ikke trafikkproblemer, sier Brudvik.

For kommunen og folk som vil teste seg, er de fire nye teststasjonene et viktig bidrag for å få ned trykket på de kommunale teststasjonene.

Samarbeidet har en tidsramme på tre uker i utgangspunktet.

– Tilbudet kommer på toppen av det kommunale tilbudet, og bestilling gjøres direkte hos Aleris og Volvat, sier byrådsleder Roger Valhammer, som ser tegn på at kapasiteten har blitt bedre.

– Vi har i dag ledige timer for testing på Bergen legevakt, og det er positivt fordi det viser at mange av de som tar kontakt ønsker timebestilling. Vi holder trykket på å øke testkapasitene, og jeg vil gjenta at vi har drop-in på Laksevåg, der en får test samme dag, sier Valhammer under byrådets pressekonferanse tirsdag.

Randi Brudvik, som er senterleder for Volvat på Lagunen og Åsane og leder for Volvat Bedrift, Are Martin Kongestøl. Foto: Ståle Melhus, arkiv

Tall fra NAV: – Bergen har fått 800 flere ledige på én måned

Arbeidsledigheten i Vestland fylke har økt med over 1.200 personer den siste måneden. Nå er 3,7 prosent arbeidsledige i fylket.

Fulle ungdommer stoppet biler ved Lagunen

På kort tid måtte politiet både sjekke opp i fyrverkeri inne i parkeringsanlegget og få vekk beruset ungdommer som sto i bilveien og stanset bilene...

Leder: Tungt å s(v)elge

En av årsakene til de store inngrepene er at vegvesenet har valgt den mest omfattende av to alternative løsninger

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten