fanaposten.no

NETELAND TIL NYE LAND: Sammenlagtseier i europacupen åpner dørene til verdenscup-sirkuset for Fana-alpinisten Bjørnar Neteland. Foto: Axel Patricksson

Hundredelsdrama åpner nye dører for Neteland

ALPIN: Sammenlagtseier i europacupen er det største Bjørnar Neteland (24) har oppnådd hittil. Neste sesong entrer Fana-alpinisten for alvor det store verdenscupsirkuset.

Nyheter · Publisert 18:04, 25 mar 2016

Det ble en meget spennende affære da europacupen i alpin ble avsluttet forrige torsdag. Bjørnar Neteland kunne avgjort allerede onsdagen, men endte da på tredjeplass i storslalåm.

- Jeg var ett hundredel fra å ta andreplassen og avgjøre sammenlagt. Jeg fikk en trøkk i ansiktet som var vond å komme over, men jeg klarte å omstille før slalåmen, forteller Bjørnar Neteland.

Tre hundredeler

Før sesongens siste europacuprenn måtte han være blant de 16 beste i slalåm i spanske La Molina for å sikre seieren i totalcupen. Det gikk akkurat. Neteland kjørte inn til 15. plass og vant europacupen sammenlagt.

- Etter pallplassen i storslalåm innså jeg at jeg var fornøyd med sesongen, og klarte derfor å slappe av. På siste dag gikk det veien med tre hundredels margin. Det er deilig når det er så tett og går veien. Det er små marginer, sier Neteland på telefon fra stolheisen på Kvitfjell.

Der har han vært på hyttetur med kjæresten. Så går turen til Geilo, hvor Fana-alpinisten skal trene med storebror Anders.

- Det blir noen treningsøkter i påsken og ikke så mye ferie. Rett etter påske er det NM, påpeker Bjørnar.

Spennende avslutning

Like etter påske blir også alpin-brødrene å se på TV i serien «Bloggerne».

- Det blir bra. Vi har fått tilsendt episodene i forkant, og det ser veldig bra ut. Jeg ble positivt overrasket. Vi kryssklippes med Sophie Elise. De har vært ute etter store kontraster, og større kontraster finner man ikke, sier Bjørnar.

Store kontraster kunne det også blitt i skibakken. Avslutningen på europacupsesongen ble nervepirrende både for Fana-alpinisten og for storebroren. Anders Neteland har fulgt Bjørnar tett hele sesongen, men måtte bli hjemme med sykdom da det hele skulle avgjøres.

- Han måtte følge med på livetiming på internett. Han regnet frem og tilbake i Excel-ark, og jeg tror det holdt på å klikke for ham, sier Bjørnar og ler.

Spennende ble det også for hovedpersonen selv.

- Jeg lå rundt 20, måtte bli dårligst 16 og ble nummer 15. Det ble en del regning i noen spennende minutter i målområdet, forteller Neteland.

Flere verdenscuprenn

Han legger ikke skjul på at europacup-triumfen betyr mye, både nå og fremover.

- Det er uten tvil det største jeg har gjort. Det er ikke mange som får oppleve dette. Mange gode alpinister kjører europacupen. Det er stort å vinne den, sier 24-åringen og legger til:

- For noen måneder siden så jeg at det kunne gå. Siden har hovedmålet vært å vinne europacupen sammenlagt. Det gikk som planlagt.

Neteland vant sammendraget med 712 poeng, to foran Christian Walder fra Østerrike og 70 foran Emanuele Buzzi fra Italia. Som sammenlagtvinner i europacupen kan Bjørnar stille i verdenscuprenn neste sesong uten å være tatt ut av det norske forbundet.

- Det ligger stor prestisje i å vinne E-cupen. Da får man en egen plass i alle verdenscuprenn. Det blir mange flere World Cup-renn på meg neste år. Det er kult. Det er et naturlig steg å ta, sier Bjørnar Neteland.

LES MER: SPORT

Det er ikke mange som får oppleve dette.

Historielaget reagerer: – De gjør forretning på Siljustøl-navnet

Oddvar Skre i Fana historielag reagerer kraftig på at Webu kaller boligprosjektet på Grønstølen for "Nedre Siljustøl". Jus-forsker tror eierne av...

Maria Nygaard Årdal 5 år

Maria Nygaard Årdal 5 år fredag 27/11. Vi gratulerer vår skjønne solstråle Maria med 5 års dagen i dag! Hipp hipp hurra for deg!Stor klem fra mimmi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten