fanaposten.no

Lise Knutsen Helle skal lede NAV Stat i Bergen sør.

Hun blir leder for det nye NAV-kontoret

NAV-kontorene i Fana og Ytrebygda blir formelt slått sammen etter sommeren.

Nyheter · Publisert 14:13, 15 mai 2019

Høsten 2018 besluttet bystyret å legge ned tre NAV-kontorer i Bergen. NAV skulle få "færre og mer faglig robuste kontorer og med mer oppmerksomhet på oppfølging, fleksibilitet og tilgjengelighet".

Fra 1. september blir det formell sammenslåing, og det går da fra åtte til fem NAV-kontor i Bergen. Fana og Ytrebygda skal da slås sammen til en enhet.

I en pressemelding onsdag går kommunen ut med hva NAV-kontorene skal hete og hvem som skal lede dem.

Navnet på Nav-kontoret i Fana og Ytrebygda blir NAV Bergen sør. Hvert av kontorene vil ha en kommunal og en statlig leder. Lederne i søndre bydeler blir Lise Helle Knutsen (NAV Stat) og Brit Iren Tveit (Bergen kommune).

Etatsdirektør Jostein Hestnes sier at det foreløpig ikke er klart hvor det felles NAV-kontoret sin fremtidige plassering vil bli. I dag holder NAV til på Nesttun og Fanatorget. Det fortsetter de med inntil videre.

– Det første vi gjør er å ha en gjennomgang av de lokalene vi har i dag, som i Bergen sør er på Nesttun og Fanatorget. Så må vi se om noen av disse lokalene eventuelt kan utvides eller tilpasses, eller om man bør se etter nye lokaliseringer. I Årstad er vi i gang med å se etter nye lokaler, og det er den bydelen som er lengst frem i løypen nå, sier han.

Dermed vil det bli små endringer når NAV-kontorene formelt slås sammen 1. september.

– Det blir en ny ledelse, og det kan bli organisatoriske endringer fremover, men folk vil nok ikke merke den store forskjellen allerede 1. september, sier Hestnes.

Det sammenslåtte NAV-kontoret vil altså fortsatt være på to steder en stund til.

– Inntil videre så vil lederteamet i Bergen Sør lede to fysiske lokasjoner. Det vil nok gå et og et halvt til to år før man har funnet frem til hvor den felles lokasjonen bør være, sier han.

– Dette har blitt den nye samlingsplassen i Fana

Rett før koronaen kom, stod det nye, nedre torget på Lagunen ferdig. Nå har fanafolk smått om senn begynt å ta byrommet i bruk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten