fanaposten.no

Hørte eksplosjon -så forsvant strømmen

Store deler av Fana og Ytrebygda er uten strøm etter en eksplosjon i en trafostasjon. - Områdene som forsynes fra Skjold og Rå vil snart få strømmen tilbake. Ifølge BKK hadde alle kundene fått strømmen tilbake før klokken 14.00.

Nyheter · Publisert 11:41, 4 feb 2018

Like før klokken 10.00 søndag morgen forsvant strømmen i Ytrebygda og deler av Fana.

En Fanaposten-tipser forteller hva han så.

- Strømmen gikk, og straks etter hørte jeg et kraftig drønn. Jeg kikket ut vinduet og så en kraftig røyksøyle i retning Kokstad.

Operasjonsleder Kolltveit ved Vest Politidistrikt mottok flere lignende meldinger.

- Vi har ikke klart å komme gjennom til BKK ennå, så vi vet ikke hva som har skjedd eller hvor lang tid det vil ta å fikse dette. Nødetatene er på vei, sier Kolltveit.

Gjennomsøkte stasjonen

Da nødetatene kom til stedet, ble de stående og vente på at fagpersonell fra BKK skulle komme frem. Sammen med to personer fra BKK gikk to fra brannvesenet, samt en fra politiet inn på trafostasjonen.

– Vår første prioritet var å finne ut om det var folk inne på trafostasjonen når eksplosjonen fant sted. Det var det heldigvis ikke. Dermed kan nødetatene trekke seg tilbake, og overlate reperasjonsarbeidet til BKK, sa innsatsleder Kjell Hegdal i brannvesenet til Fanaposten på stedet.

Undersøkte skadene

Seksjonssjef Øysten Berge i BKK var blant de første som var inne på trafostasjonen på Kokstad.

– Det er en effektbryter som har eksplodert, og den har forårsaket store skader. Porselen fra isolatoren kan ha skadet andre komponenter, og vi har litt sjekking å gjøre før vi kan reparere og koble på strømmen igjen, sier seksjonssjef Øystein Berge i BKK.

Mannskaper fra BKK har også sjekket trafostasjonene på Rå og Skjold, som ble slått ut av feilen.

– Så langt vi vet er det ingen feil der. Det betyr at områdene som fornyes herfra vil få strømmen raskt tilbake. Vi jobber også med å koble tilbake strømmen i Ytrebygda via stasjonene på Rå og Skjold, men dette kan ta noe mer tid, sier Berge.

Han regner med at det vil ta noe tid å fikse opp feilen som oppsto i transformatorstasjonen på Kokstad, men at strømkundene vil få tilbake strømmen ved at nettet kobles om så strømleveransene kommer fra de andre stasjonene i Fana.

Mange rammet

Om lag 22.000 kunder i Fana-området mistet strømmen, skriver energiselskapet BKK på sine nettsider.

Bybanen er rammet av strømbruddet. Det er også Flesland lufthavn, samt områdene Kokstad, Fana og Krokeide, melder TV 2.

– Bergen lufthavn ble rammet av strømbruddet, men aggregatet slo inn og flytrafikken går som normalt, men butikker og restauranter er mørklagt for å spare på strømmen, opplyser pressetalsmann Lasse Vangstein i Avinor til NTB søndag.

Energiselskapet BKK melder på sin Facebook-side at de jobber med å utbedre saken. Sivilforsvaret har økt sin beredskap som en følge av strømbruddet, skriver TV 2.

Like før kl 11.30 fikk rundt 12.000 strømmen tilbake. I Ytrebygda er det fremdeles mange som er strømløse.

Klokken 13.00 melder BKK på sine nettsider at rundt 990 kunder er berørt av strømbruddet.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten