fanaposten.no

Hør Ramona synge om livet som endret farge

NOTTINGHAM: På sin nye singel skildrer Ramona Sulen følelsen av å bli mor etter fylte 40.

Nyheter · Publisert 10:50, 21 jan 2015

Låten hennes ble rangert som en av de 90 beste av totalt 3500 i NRK-programmet «The Hit».

Mandag slapp Ramona Sulen singelen «Farger». Sangen gis ut av Pink Link Production, og kan høres på Spotify, Wimp, iTunes og 14 andre digitale musikktjenester.

Du kan også høre den øverst i saken!

– Selv om den ikke ble vist på TV, ble jeg inspirert av at sangen kom videre til andre runde. Det gjorde at jeg nå har gitt ut denne låten, som betyr utrolig mye for meg, sier 53-åringen til Fanaposten.

Adopterte jenter fra Kina

Sulen har selv skrevet tekst og melodi til sangen, som beskriver hvordan livet hennes forandret seg for vel ti år siden.

– Jeg er en voksen dame som hadde innfunnet meg med at jeg kom til å være barnløs hele livet. I 2004 adopterte imidlertid min mann og jeg en jente fra Kina. Det gjorde vi også i 2009. Det er helt naturlig at livet skiftet farge da vi fikk dem, forteller Sulen på telefon fra England.

LES OGSÅ: Les også: Sulen må bestille flere cd-er
LES OGSÅ: Les også: Hør Dan from Norway sin nye låt

Ramona Sulen er søster til artist og entertainer Tommy Sulen. Hun vokste opp i Fyllingsdalen, men har bodd på Søreide i 15 år.

I fjor sommer flyttet hun og mannen Henning til Nottingham sammen med døtrene Sunniva (12) og Silje (6). Der skal de bo frem til sommeren.

– Mannen min tar en mastergrad her og klarte å overtale familien til å bli med. For meg blir oppholdet i England et friår hvor jeg får tid til å være den kreative sjelen jeg egentlig er, sier hun.

Skrivekløe i England

Sulen har jobbet frilans i 17 år, og gjort ulike underholdningsoppdrag for både store og små. Sulen lever av å opptre. Hun spiller forestillinger for barn og konserter for voksne. Hun har blitt en populær sanger og skuespiller i Bergen. Ved siden av dette har hun alltid skrevet tekster og melodier. Dette har hun fått bedre tid til i England.

– Låtskrivingen er en del av meg som ikke kommer frem så ofte. Som frilanser må man prioritere de oppdragene man får, noe som gjør at det blir lite tid til skriving. I England holder jeg derimot ikke noe tilbake. Her blir det mye skriving, noe som føles veldig riktig og godt, sier artisten.

– Selv om det byr på utfordringer å flytte til utlandet med to barn, gir det langt flere positive enn negative opplevelser. Når man ikke er hjemme, setter man ting i perspektiv og får øynene opp for alle man bryr seg om. Det er veldig deilig. Alle skulle hatt et slikt forandringsår, for å få den energien det gir. Jeg er glad i endring. Det gjør at kreativiteten blomstrer, legger hun til.

Har mange låter på vei

Sulen ga ut en cd i 1998, og har siden gitt ut en barne-cd om 
«Bonillus». Snart blir det flere singler og ny «Bonillus»-plate.

– Jeg skriver på en ny «Bonillus»-cd som er så godt som ferdig, og det kommer flere singler fremover. Jeg er veldig produktiv her borte. Jeg har mange sanger på lager, avslører hun.

LES OGSÅ: Les også: Her danser Hollywood- stjernen til Kygos nye singel
LES OGSÅ: Les også: Hør den lokale afterski-hiten

53-åringen kom til semifinalen i UK Songwriting Contest 2014 med to av låtene hun har skrevet på engelsk.

– Det er lenge siden sist jeg ga ut noe. Det har kostet meg en del å gi ut musikken min i moden alder, men det er inspirerende når erfarne dommere i London vurderer dem.

– Jeg jobber hele tiden med å skrive sanger; og har nok et ønske om å skrive for andre. Samtidig har jeg mange låter liggende. Til slutt kommer det et helt album med egne låter, lover Ramona.

Sterk historie

Innen den tid blir publikum godt kjent med artisten i låten «Farger», som ble skrevet et halvt år etter at hun fikk eldstejenten.

– Jeg hadde glemt at jeg hadde skrevet den, men fant den igjen i fjor. Jeg var 43 år da jeg fikk mitt første barn. Adopsjonsprosessen tok lang tid, men vi ga ikke opp. Vi ventet 4,5 år begge gangene. Det var sterke saker, minnes Sulen.

LES OGSÅ: Les også: Vil lindre sykdom med sang
LES OGSÅ: Les også: Einar Helgaas svarer Bjørn Eidsvåg: - Ikke «bare» en mann

I låten synger hun at «ett barnesmil var verdt all ventingen».

– Det er sterkt å snakke om. Jeg får nesten klump i halsen, men det kan ikke bli mer riktig. Jeg trodde at jeg aldri skulle bli mor. Likevel sitter jeg her med to skjønne jenter. Dette er en fantastisk historie om hvor vidunderlig det er å bli mor, sier Sulen.

Mandag slapp Ramona Sulen singelen «Farger», hvor hun synger om hvordan det var å bli mor i voksen alder. Foto: Tove Lise Mossestad

Dette er en fantastisk historie om hvor vidunderlig det er å bli mor.

Vogntog fikk stans på Valle: - Står dumt til

Et vogntog har fått trøbbel på Valleheiene på Nesttun-siden.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten