fanaposten.no

Her var det bom stopp for varetransporten

Sjåføren fulgte GPSen til punkt og prikke!

Nyheter · Publisert 14:38, 9 des 2019

Mandag formiddag fikk syklende og gående seg en overraskelse på gang- og sykkelveien som følger Gamle Vossabanen.

Et sted på strekningen mellom Nesttun og Hop, like ved Nybøvegen, stod en varebil fra Schenker bom fast på tvers av den smale gang - og sykkelveien.

– Følger GPS blindt

Den utenlandske sjåføren forteller at han fulgte GPSen. Da han skjønte at dette var en stor tabbe, forsøkte han å snu bilen. Det gikk delvis, men da alle fire hjulene kom ut på grusen, begynte de å grave seg ned. Det spant og spant, og snart stod den lille varebilen håpløst til.

– Et skrekkeksempel på hva som skjer når man følger GPSen blindt. Her kommer han til å bli stående lenge, tror en tipser som ringer Fanaposten om saken.

Sjåføren ble sittende og ta imot spørsmål fra forundrede forbipasserende mens han ventet utålmodig på Viking. De tobeinte måtte helt ut på gresset for å komme seg forbi den fastkjørte bilen.

Slepetau

Snart dukket bilbergingsselskapet opp. Med hjelp fra slepetau ble bilen halt opp av hullene hjulene hadde gravd, og snart hadde sjåføren bakkekontakt igjen.

Det kan også nevnes at kaoset kunne blitt komplett da en kostebil fra Presis Vei kom rullende inn på sykkelveien akkurat da Viking-bilen og varebilen jobbet med å komme seg løs.

Kostebilen stoppet brått, og rygget stille og rolig tilbake gjennom broen, som heldigvis var høy nok til at alle de tre kjøretøyene kom seg under.

Snart var dagens opptrinn i det ellers rolige Nesttun-nabolaget over, og gang- og sykkeltrafikken kunne fortsette som normalt.

Emma Nordgaard 9 år

I dag fyller Emma 9 år. Hipp hurra for en sprek og glad jente. Bildet er fra en av turene. Gleder meg til besøket. Klem fra farmor.

Byrådskrise i Bergen

Flertallet i bystyret i Bergen har ikke lenger tillit til skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Det kan føre til at byrådet går av.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten