fanaposten.no

Her tester de ut en helt ny konkurranseform

"Kult!" "Gøyt!" "Spennende!" "Modig!" Lovordene satt løst etter den første gjennomføringen av Nussen open på Nygårdsmyren.

Nyheter · Publisert 08:28, 8 jun 2019

– Neste år kjører vi på Fana Stadion. Det er nok bedre for helsen også, sier Amund Høie Sjursen.

Norgesmesteren på 60 meter innendørs ble også tidenes første vinner av Nussen open på herresiden. Mannen bak konseptet, oldboysverdensmester Christian Marthinussen, er småskadet og var kun kameramann. Svaksyntverdensmester Salum Kashafali fra Norna-Salhus trakk seg også.

– Litt synd at de ikke kunne være med, for det hadde vært gøy å konkurrere mot en verdensmester og en verdensrekordholder. Men det er sånt som skjer. Stevnet var gøy og det blir noe litt ekstra når man løper en mot en, sier Sjursen, som representerer Gneist.

I finalen løp han inn på 10,81, som dermed er den nye banerekorden på nærmiljøanlegget på Laksevåg. Det er ikke så ofte det løpes på dette nivået på den banen, så rekorden kan bli stående en stund.

– Kanskje i 50 år, spekulerer han.

Den forrige rekorden, satt på grus og med manuell tidtaking på 10,9, var fra 1960-tallet.

Tradisjon

Fana-løper Hannah Steffensen var en av fire deltakere i kvinneklassen. Hun mener konseptet, der løperne løper en mot en, passet henne perfekt.

– Det var skikelig gøy å løpe en mot en. Jeg fikk litt mer killerinstinkt, på en måte. Da får du dratt frem litt ekstra. Det var mye gøyere enn å løpe åtte stykker i bredden, sier hun, og lover å stille opp neste år også.

For, som alt annet i Bergen, ett vellykket arrangement holder for å lage en tradisjon.

– Det hadde vært gøy om vi kunne lage et skikkelig turneringstre, der vi hadde kvartfinale, semifinale og finaler, men det er vanskelig å få til, sier Sjursen, som for sikkerhets skyld ble dopingtestet etter seieren.

Onsdag løp alle en innledende duell, før finalene ble satt sammen etter tid.

– Kanskje det hadde gått å ha prolog, semifinaler og finaler, sier Sjursen.

For dette var gøy. Det handler bare om å fininnstille systemet litt.

Ideell tidsbruk

Mannen bak stevnet var fornøyd med det meste, unntatt at han selv ikke kunne være med.

– Neste år blir det nok på Fana Stadion, siden det er vi i Fana som er arrangør. Kanskje vi også får tiltrukket oss noen utøvere fra resten av landet, det hadde vært gøy. For tiden er mange av de beste sprinterne i landet fra Bergen, og det gjør oss attraktive. Vi håper flere vil komme til Bergen for å konkurrere mot oss, sier Nussen.

Onsdag var Pernille Sina Lund fra Bækkelaget eneste tilreisende deltaker. Hun stakk av med både førstepremien og banerekorden på Nygårdsmyren (12.46).

For publikum, rundt 100 i tallet, var stevnet spennende. Det var også et sprintstevne med litt varighet og oppbygning.

– Normalt hadde dette vært over med to heat. Nå hadde vi et stevne på halvannen time, som er opp mot ideelt. Løperne liker også å konkurrere flere ganger på ett stevne, sier Nussen.

Drømmer om Torgallmenningen

Utfordringen, i et tett konkurranseprogram, er å finne en dato der flest mulig av sprinterne er ledige. Og hvem vet, etter hvert som konkurranseformen blir mer kjent, kan det være interessant også utenfor rikets grenser.

– Jeg tror det er helt nødvendig at vi tenker litt annerledes og ikke gjør de samme tingene igjen og igjen. Da blir det fort kjedelig, sier Sjursen.

Kanskje er det en dag mulig å gjøre som friidretten gjorde for 20 år siden, å flytte arrangementer bort fra banen og inn til byen.

– Det kreves selvsagt en del arbeid, men det hadde vært fantastisk med et stevne på Torgallmenningen, sier Sjursen.

Og dersom det er fremtiden, kan vi peke tilbake på 2019, på Nussen open på Nygårdsmyren og si at det var der det begynte, med en helt spesiell idé.

Jeg tror det er helt nødvendig at vi tenker litt annerledes

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten