fanaposten.no

Mathias Dyngeland holdt nullen 16. mai. På nasjonaldagen smilte han til jubelen rundt seg i prosesjonen. Foto: Roy Ellingsen

Her stråler Mathias og Bergen i takt

Brann-keeper og Fana-gutt Mathias Dyngeland gikk i prosesjon på nasjonaldagen som byens helt, for første gang. – Dette var fantastisk, sier han.

Nyheter · Publisert 14:39, 17 mai 2022

16. mai holdt han nullen på Stadion da Brann utklasset Sandnes Ulf. Dagen etter gliste han fra øre til øre mens byens fotballstolthet ble tiljublet fra tusenvis av bergensere.

– Det er ikke så ofte jeg har hatt muligheten til å feire 17. mai i Bergen i voksen alder, så dette var en helt fantastisk opplevelse, sier Brann-keeperen med en stolt fortid på Nesttun Idrettsplass som Fana-keeper.

I voksen alder har han spilt fotball for Sogndal, Elfsborg og Vålerengen, før han vendte hjem til Bergen og ble Brann-spiller i vinter.

– Det er ikke feil å feire i Bergen, når solen skinner, vi har vunnet på 16. mai og alle er så glade, sier han.

Under 16. mai-kampen på Stadion stjal Fana-gutten Erik Kleivdal showet i pausen. Han er sjef i Nygaard Bataljon og holdt en inspirerende tale til et fullsatt Stadion. Dagen etter ledet han et stilig buekorps gjennom byens gater.

 

Sindre Henriksen ledet an for 26 gamlekarslagere fra Sandvikens Bataljon. Foto: Roy Ellingsen

Oppladning

I ungdomsårene feiret Mathias Dyngeland 17. mai både i byen og på Nesttun.

– Vi har gjort litt begge deler, men de siste årene i Fana ble det ofte på Nesttun, siden vi gikk i tog med Fana der, sier han.

Brann-keeperen forteller at han sov godt etter at 17.000 bergensere fikk en ypperlig oppladning til nasjonaldagen på Stadion.

– Det gikk fint. Etter en kamp er det gjerne overdose med både adrenalin og koffein i kroppen, men jeg pleier å sove godt. I går var det bare å komme seg hjem, stryke skjorter og komme seg i seng. Det er ny kamp igjen allerede i morgen, sier Mathias Dyngeland.

Da skal Brann til Voss for å spille cupkamp.

Mange Fana-innslag

Dyngeland var langt fra det eneste Fana-innslaget i prosesjonene i Bergen sentrum på 17. mai. Bergens Seilforening, Fana Blikk og Erna Solberg var blant lokale helter som kastet glans i sentrum. Og fremst for gamlekarslagerne til Sandvikens Bataljon, som feiret jubileum i dag, gikk Sindre Henriksen.

– Bra trøkk i denne gjengen! brølte han til Fanaposten, mens han marsjerte forbi.

Det hadde han helt rett i.

Fana-gutten Erik Kleivdal marsjerer fremst for Nygaards Bataljon, mens en annen Fana-gutt, Patrick Morken bærer fanen. Foto: Roy Ellingsen

Topplaget er ikke maskin – ennå

Gneists herrer og Bjargs damer topper hver sin divisjon til sommeren. – Det har vært stabilt og godt, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten