fanaposten.no

Her jubler Nordahl Grieg-russen for kjemperesultat

På Nordahl Grieg får du egen russeknute dersom du samler inn penger til kreftaksjonen tre år på rad. Det virker!

Nyheter · Publisert 10:41, 12 mar 2018

Det var jubel i klasserommet på Nordahl Grieg da aksjonslederne for årets aksjon "Krafttak mot kreft" hadde talt opp hva som var kommet inn.

Tallet bikket den magiske grensen på 200.000. I skrivende stund ligger det an til å bli cirka 203.000 kroner fra Nordahl Grieg-elevene.

– Fantastisk bra! Elevene har gjort en kjempeinnsats, kommer det fra rektor Leif Sigurd Danielsen.

I år samler russen inn penger for at flere skal få et bedre liv etter kreft. Minst én av tre som overlever kreft rammes av senskader, slik som Henrik Aasved, som du kunne møte her i Fanaposten på fredag.

Helt frem til 16. mars kan du donere penger til aksjonen på kreftforeningen.no.

Superduper innsats

Hele 208 personer fra Nordahl Grieg var søndag ute for å gå dør til dør for kreftsaken. Elevinspektør Roald Torkildsen er mektig imponert over elevene sine.

– Det er en helt superduper innsats. Å få inn over 200.000 kroner er helt fantastisk, og gjør at vi snuser på skolens egen rekord. Det er to år siden vi sist lå over 200.000, sier Torkildsen, som fortsatt ventet på å få det endelige tallet da Fanaposten snakket med ham i går.

Noe av forklaringen på suksessen er at skolens russ rekrutterer VG1 og VG2-elever til å gå med bøsser sammen med dem.

– Dette startet i fjor, og det er en veldig fin måte å få med flere på. Elevene som går med bøsser alle tre årene på videregående får en egen, uoffisiell russeknute. Det er veldig stas for dem, sier Torkildsen.

– Hvert år blir jeg like imponert over hvor effektive de er, hvor flinke de er til å organisere seg og få hverandre med. Man tenker jo at elever ofte blir organisert av oss, men jaggu kan de organisere selv også, fortsetter en sprudlende Torkildsen.

Folk var imøtekommende

Fanaposten møtte elevene Stian Engebakken og Henrik Vik da de var på vei for å levere inn bøssene sine. Litt kalde, men veldig fornøyde med hvordan de hadde blitt tatt imot.

– Alle var veldig imøtekommende og stort sett alle ga penger. Riktignok var det en god del som ikke hadde kontanter, men som brukte Vipps. Det fungerte helt fint, sier Stian.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten