fanaposten.no

Håvard er sterk i troen

Håvard Lorentzen og rival Kjeld Neus støter på hverandre, også utenfor sesongen. – Det er ikke sånn at jeg tar tiden på dem, sier Lorentzen.

Nyheter · Publisert 14:35, 2 nov 2018

2017-18-sesongen ga verdenscuptriumf, OL-gull og VM-gull for Håvard Holmefjord Lorentzen. Men han fortsetter å være på offensiven. Allerede i juni skrev han i sosiale medier at det ennå går fort i svingene.

– Det går bra på isen, det har det gjort hele tiden. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med sesongen, sier han til Fanaposten.

Han legger ikke skjul på at hele sommer- og forsesongen er et spill, der tider blir kastet rundt, men ingen helt vet hva som gjelder.

– Jeg vet at vi har gått på dårligere forhold enn nederlenderne og russerne, men det er greit. Jeg tror ikke at våre tider skremmer. Det er bare når vi møtes at vi kan måle oss, sier Lorentzen.

Neus ser bra ut

Sommeren igjennom har løperne fra forskjellige land det med å møtes, ikke for å konkurrere, men det er gjerne sommeris på de samme stedene.

– På sommerisen i august var Kjeld Neus og resten av Lotto-laget der også. Det er gjerne i Inzell og i Heerenveen vi møter på dem. Det er ikke sånn at jeg tar tiden på dem på trening, men jeg følger jo med om de ser bra ut, sier Lorentzen.

Han er trygg på opplegget han og trener Jeremy Wotherspoon følger.

– Det er klart, jeg ser hva nederlenderne gjør, jeg kunne sikkert ha fått programmet deres også og sett enda mer på hva de gjør, men det er hvordan man utfører det som har noe å si, sier Lorentzen.

Han og Neus er helt jevne, spesielt på 1000-meter. Og det er litt av skøytesportens natur at man kun kan påvirke seg selv, ikke motstanderens resultater.

– Hvis jeg kan gå litt raskere enn i fjor, må jeg være fornøyd med det, selv om noen slår meg. Men det kan jo være frustrerende også, sier Lorentzen.

God stemning

Han sier det er god stemning når de møtes.

– Vi er jo kompiser, i hvert fall av isen. De er hyggelige folk, men på isen er det noe annet. He he. Jeg har en god tone med de fleste. Det er stort sett russerne vi ikke snakker med. Det har mye med doping å gjøre, men også fordi de ikke snakker noe særlig engelsk.

Russerne er heller ikke like mye å se.

– De holder seg stort sett i Russland, men de var faktisk i Inzell i sommer. Det er Inzell flest nasjoner kommer til. Der møter vi Italienerne, russerne, nederlenderne, egentlig alle, sier han.

Lorentzen meldte altså allerede i juni at formen var inne. Da var det lenge til løpene som virkelig teller, i sprint-VM i Heerenveen 23.-24. februar og enkeltdistanse-VM i nettopp Inzell to uker tidligere.

– Gode skøyteløpere går stort sett fort, på hver trening og i hvert løp gjennom sesongen. Det er viktig å ha et normalnivå som er bra, og så være ekstra skjerpet når de store løpene kommer, sier Lorentzen.

Alle går fort

Han sier stemningen i hele laget er god. Alle gleder seg til alvoret kommer.

– Når vi kommer til det første løpet i Stavanger, sitrer det litt. Det er kun i konkurranser vi virkelig blir målt. Men det ser ut til at hele gjengen går bra fremdeles og vi ser frem til at det begynner å gjelde, sier Lorentzen.

Denne sommeren har han kjøpt nytt hus i Fyllingsdalen, noen hundre meter fra barndomshjemmet.

– Det er ikke helt klart ennå. Jeg bor ennå hjemme på gutterommet. Meningen er at det skal være ferdig når sesongen er over, sier han.

Innen den tid har både han og vi som følger med enormt mye skøyteglede foran oss!

Gode skøyteløpere går stort sett fort, på hver trening og i hvert løp

Terminliste

2.-4. november: NM Enkeltdistanser Hamar

16.-18. november: Verdenscup Obihiro, Japan

23.-25. november: Verdenscup Tomakomai, Japan

7.-9. desember: Verdenscup Tomazsow, Polen

14.-16. desember: Verdenscup Heerenveen, Nederland

29.-30. desember: NM sprint Gol

29.-30. desember: NM allround Arendal

11.-13. januar: EM allround/sprint Collalbo, Italia

1.-3. februar: Verdenscup Hamar

7.-10. februar: VM enkeltdistanser Inzell, Tyskland

23.-24. februar: VM sprint Heerenveen, Nederland

2.-3. mars VM allround Calgary, Canada

9.-10. mars Verdenscupfinale Salt Lake City, USA

Debatt: Storrinden som byfjellsområde

Omsider har byrådet oversendt saken om revisjon av kommuneplanens arealdel. Selv om dette er en plan som er en stor forbedring så kommer Miljøpartiet...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten