fanaposten.no

Arne T. Faannenssen, Svein Arne Sveen og Arvid Ask i Raunefjordens venner har kjempet mot godshavn lenge. Nå står Ask på barrikadene mot godsterminal.

- Har vært altfor optimistiske om befolkningsvekst

Raunefjordens venner er fornøyde med KS1.

Nyheter · Publisert 18:42, 11 nov 2016

Kvalitetssikringsrapporten KS1 blir tatt godt imot hos Raunefjordens venner, som har jobbet årevis mot at det anlegges havn på Flesland.

- Raunefjordens venner er meget godt fornøyd med vurderingene i KS1. Ubetydelig godsoverføring fra båt til jernbane tilsier en delt løsning, sier Arvid Ask.

Rapporten støtter Jernbaneverket i at delt løsning - altså at det ikke blir jernbaneterminal og godshavn på samme plass - er et riktig valg. Samtidig slår rapporten fast at kapasitetsgrensen ved Nygårdstangen trolig ikke blir nådd før 2040, altså ti år senere enn Jernbaneverket har anslått.

Med denne rapporten har verken Jernbaneverket eller de to konsulentene TØI og Dovre Group anbefalt at det bygges noen godshavn på Flesland.

Les mer her:

Les også: Konsulenter henter frem godsalternativ på Dyngeland

Ask mener det er et positivt signal at behovet for å flytte ut jernbaneterminalen, ifølge konsulentene vil melde seg først i 2040.

- Alt for optimisitiske prognoser for befolkningsøkning, godsmengde og velstandsutvikling gjør at kapasitetsgrensen kommer for tidlig. Behovet for arealer til byutvikling kan ikke være en avgjørende prosjektutløser, kommenterer Ask.

LES FLERE: NYHETER

Tim Aase Oestreich 7 år

Tim Aase Oestreich fyller 7 år 20. juni. Tim går på Hjellestad skole og spiller fotball i IL Gneist.Gratulasjoner til godgutten vår fra farmor og...

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten