fanaposten.no

Det er funnet en ny variant av viruset, og Norge er på fjerdeplass i Europa blant landene som analyserer for nye virusvarianter. Foto: Trygve Hellestræ, arkiv

Har oppdaget ny virusvariant i Norge: Kan være mer smittsom

Den nye varianten ble oppdaget onsdag og har likheter med både den engelske og sørafrikanske varianten. FHI frykter den kan være mer smittsom.

Nyheter · Publisert 16:30, 18 feb 2021

Det er oppdaget 22 tilfeller av den nye varianten med navnet B. 1.525 i Norge det siste døgnet. Den nye varianten har flere av de samme endringene som den engelske, sørafrikanske og brasilianske virusvarianten.

Her kan du se oppdaterte tall fra Fana og Ytrebygda.

Ifølge FHIs ukesrapport er de fleste tilfellene av den nye varianten oppdaget i Oslo. En av personene er bosatt i Trøndelag og to er bosatt i Viken.

Så langt har FHI påvist 18 tilfeller, i tillegg har Oslo universitetssykehus påvist fire tilfeller. Totalt antall tilfeller kommer derfor opp i 22, melder FHI.

Også i Danmark, Storbritannia og USA har varianten dukket opp.

– Vi vet ennå ikke om den er mer smittsom, men den kan være det. Det har endringer på det stedet i viruset som kan ha noe å si for smittsomhet, sier avdelingsdirektør Line Vold FHI til NRK.

Vold sier de vil holde den nye varianten under oppsikt, slik de gjør med de andre mer smittsomme mutasjonene. Det er for tidlig å si om smitten er importert.

SISTE FRA BERGEN KOMMUNE: – I dag har vi med oss noen nyheter, som forhåpentlig vil gjøre veien fremover lettere, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) torsdag, etter byrådets anbefaling om at Bergen kan få gå tilbake til de nasjonale reglene.

Analyserer mange tester

Norge er blant topp fire i Europa etter Storbritannia, Danmark og Island på å analysere for nye varianter av viruset. Ifølge Vold er dette årsaken til at man finner stadig nye tilfeller her i landet.

– Det brer seg stadig nye varianter i verden, og det er en naturlig utvikling av viruset at de endrer seg hele tiden, sier Vold.

Det er fortsatt de samme tiltakene som gjelder for denne nye varianten som de andre variantene, testing, isolering, smittesporing og karantene.

Sjekk ut den ferske ukesrapporten fra Bergen: – De nye tilfellene av mutert virus var forventet

Line Vold og Folkehelseinstituttet følger nøye med på den nye virusvarianten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det brer seg stadig nye varianter i verden

Fana og Smørås inn i kretsstyret

NFF Hordaland hadde sitt fotballting mandag. Kristian Jæger (Fana) ble valgt inn som nestleder, mens Erik M. Throndsen (Smørås) rykker opp fra vara...

Det lille galleriet blir større

Kunstnerne på Hop tar i bruk nabolokalet for å få plass til mer kunst. Men Atelier Juni skal også tilby noe mer attåt.

Matoma og Gøran fant hverandre

Fanagutten imponerte i sin The Voice-audition.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten