fanaposten.no

«Le mord de France» har premiere på lørdag. Foto: Hilde Olsen Aalvik

Har kalt forestillingen «Le mord de France»

Lørdag har Fana skoleteater premiere på sin årlige forestilling. – Vi skulle selvfølgelig sett at det var mulig å endre navnet, sukker teaterledelsen.

Nyheter · Publisert 22:11, 9 jan 2015

Navnet «Le mord de France» kan virke støtende etter de siste dagers terroraksjoner i Frankrike.

– Ingen må tro at vi gjør narr av det forferdelige som har skjedd. Navnet på stykket ble bestemt i høst, og vi skulle selvfølgelig sett at det var mulig å endre det, sier teatersjef Lars Mæhle til Fanaposten.no.

– Helt forferdelig

Torsdag kveld bestemte skoleteateret seg for å legge ut følgende melding på sin Facebook-side:

«Vi vil informere om at årets oppsetning «Le mord de France» ble skrevet i høst. Logo og navn på stykket ble laget samtidig. Gårsdagens hendelse har ingenting med vårt stykke å gjøre, og våre tanker går til alle de pårørende».

Les også: Franske Chloé arrangerer minnemarkering i BergenTeaterstykkets navn var langt fra det første Mæhle tenkte på da han hørte om terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

Men da skoleteaterets styre innså at navnet på årets oppsetning ble svært uheldig, tok medlemmene raskt affære.

– Det som har skjedd er helt forferdelig. Handlingen som ble utført i Frankrike var en handling av ren ondskap.

– Forbinder noen et skoleteater med noe så forferdelig, drar det ned inntrykket av både teateret og skolen. Dette henger med oss resten av skoleåret, og kanskje også videre. Derfor skjønte vi at det var på sin plass å sende ut en melding raskt, slik at folk skjønner at vi ikke gjør narr av det forferdelige som har skjedd, sier Mæhle.

For sent å bytte navn

Da navnet ble bestemt i høst, ble det også laget logo, katalog og klær.

Nå er det, forståelig nok, ingen som ønsker å gå med gensere med påskriften «Le mord de France».

– Teaterstykket handler om et drap i Frankrike. Navnet har med stykket å gjøre, ikke med terroraksjonen. Dessverre har vi ikke nok midler til å endre på de tingene nå. Det går hardt inn på veldig mange, sier Mæhle og legger til:

– Mange er stolte av å være med på teateret, og de ønsket egentlig å gå med skoleteaterets genser for å vise at de er med på noe så fantastisk. Men det vil man naturligvis ikke nå. Dette er ikke gøy for noen.

Sponsorflukt

Nylig skrev Fanaposten at skoleteateret, som drives av elever ved Fana gymnas, har hatt problemer med å få inn sponsorkroner i år.

Les også: - Fana skoleteater inspirerte megMange av bedriftene som sponset skoleteateret i fjor har nemlig valgt å holde seg unna årets forestilling i lys av narkorazziaen som fant sted ved Fana gymnas og andre skoler i Bergen.

Teaterledelsen uttalte nylig at det var forståelig, men samtidig urettferdig at årets kull ble straffet for andres feil.

– Vi har hatt vår del med uflaks, og det var ikke dette vi trengte nå, sukker Mæhle dagen før premieren.

Sindre på plass i skøyteboblen: – Tatt imot som en konge

Mens lagkameratene fra Fana gikk EM forrige helg, ankom Sindre Henriksen Nederland først denne uken. Det gjorde han med stil.

Den nye politisjefen er allerede lei bomsniking her

Stadig meldes det om snikkjørere her i Skjoldabukta. - Vi kommer til å intensivere kontrollene, sier Ronny André Øvrebotten ved Fana-politiet.

Røyk fra elektromotor ga storutrykning

– Vi har akkurat sendt røykdykkere inn i bygget for å gjøre et søk, sier brannvesenet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten