fanaposten.no

– Har godt håp om å finne brannårsaken

Politiet har tatt med seg flere gjenstander for nærmere undersøkelser fra det brannskadde huset. – Lederen for krimteknikerne er optimistisk med tanke på å finne brannårsaken, sier Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon.

Nyheter · Publisert 14:47, 6 jan 2020

Mandag ettermiddag var tilstanden fremdeles alvorlig og uavklart for en voksen og to barn som ble hentet ut av det brennende huset i Skranevegen på Sandsli lørdag morgen.

Ropte om hjelp

Familien besto av to voksne og fem barn. Ett av barna var ikke hjemme da brannen startet. Meldingen om brannen kom inn ved 06.30-tiden lørdag morgen. Naboer hadde våknet av rop om hjelp, og varslet nødetatene da brannen ble oppdaget.

Les også: Måtte starte skoleåret med minnestund

Det var svært mye røyk på stedet da brannvesenet ankom lørdag morgen.

En voksen og et barn hadde klart å komme seg ut av huset på egenhånd, men de sto og ropte fortvilet om hjelp til å få ut de fire andre som ikke hadde kommet seg ut på egenhånd.

Røykdykkere fikk hentet ut tre barn og en voksen, som ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, før de ble fraktet til Haukeland Universitetsykehus.

– Gjorde hva de kunne

Søndag ble det kjent at en 9 år gammel jente døde lørdag kveld som følge av skadene hun fikk i brannen.

Torgils Lutro roser likevel innsatsen som ble gjort på åstedet.

– Naboer kom til og bisto beboerne som hadde kommet seg ut så godt de kunne. Innsatspersonellet fra nødetatene gjorde hva de kunne lørdag morgen, og fikk hentet ut fire bevisstløse personer. Slik vi ser det gjorde alle hva de kunne når det først gikk så galt som det gjorde, sier Lutro.

Les også: Preget nabolag. Det er helt forferdelig.

Bistand

På grunn av sakens alvorlige utfall anmodet Vest politidistrikt Kripos om bistand til å etterforske brannen, men det er ingenting som tyder på at brannen er påtent.

– Saken skal etterforskes av Felles enhet for etterforskning, men vi har anmodet om bistand fordi vi ønsker å benytte de ressursene og den ekspertisen som er tilgjengelig for å avdekke brannårsaken og brannforløpet, sier Torgils Lutro.

Spesialetterforsker Johnny Olsen fra Kripos og politioverbetjent Sølvi Harjo ankom brannstedet mandag formiddag sammen med tre krimteknikere fra Vest politidistrikt. De startet tekniske undersøkelsene for å finne ut hvor brannen startet i huset til familien på syv. Politiet har en formening om hvor brannen startet, men har ikke ønsket å gå mer i detalj foreløpig.

Hentet ut gjenstander

– Vi konsentrerer undersøkelse om en spesiell del av huset, uten at vi ønsker å komme nærmere inn på dette nå. Det er fem krimteknikere som har jobbet i huset store deler av mandagen, og de kommer trolig til å fortsette utover tirsdagen. I dag har de hentet ut en del gjenstander fra huset, som skal undersøkes nærmere. Det er for tidlig å konkludere med arnestedet, men jeg har akkurat snakket med den ledende krimteknikeren på stedet, og han sier at de er optimistiske med tanke på å finne brannårsaken, sier Lutro.

I helgen har politiet allerede avhørt en del naboer og innsatspersonell fra nødetatene.

– Vi har lagt en videre plan for etterforskningen, og det er fremdeles noen vi skal snakke med om det som har skjedd.

De utvendige skadene på huset etter brannen er små, men det skal ha store sotskader innvendig.

Gneist-medaljen kom til slutt

Herman Ellingsen løp inn til Gneists første medalje på mesterskapets siste individuelle øvelse.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten