fanaposten.no

Har du sett Leo?

– Leo har vært savnet fra Vågsbøveien på Grimseid siden mandag. Vi er helt fortvilet, og håper noen kan ha sett han, sier eier Anine Vieth Mildestvedt.

Nyheter · Publisert 13:24, 7 feb 2018

Leo er en 1 1/2 år gammel bichon havanais. Han har på seg sort dekken og sort seletøy. Han er hvit av farge og en ganske liten hund.

– Nabohunden har hatt løpetid en stund, men nå er det over og mandag skulle de få leke litt igjen ute i hagen. I et uoppmerksomt øyeblikk forsvant Leo, og bare den andre hunden var igjen, forteller Anine Vieth Mildestvedt.

Familie og venner var ute og lette i nærområdet mandagen, og tirsdag stilte frivillige opp.

– Tirsdag var vi 15 stykker som var ute og lette etter Leo. Vi har ennå ikke gått manngard eller lett i samlet flokk. Mange går og leter når de er ute med sin egen hund, men foreløpig er det ikke spor etter Leo, sier Mildestvedt.

Takknemlig for all hjelp

Onsdag morgen fikk Anine Vieth Mildestvedt en telefon fra en dame i Repelen ved Fana golfbane med en mulig observasjon.

– Hun hadde sett noe som så ut som et lite dyr med svart dekken, men kunne ikke si med sikkerhet at det var Leo. Jeg har i dag søkt i området rundt golfbanen, men har ennå ikke funnet han, sier hun.

Familien er fortvilet, men gir ikke opp håpet.

– Den største frykten er at han sitter fast, har gått gjennom isen eller er tatt av rev. Men inntil videre så har vi håp, selv om vi er fortvilet. Han er jo familiens beste venn. Vi kommer til å starte opp nye søk i ettermiddag med utgangspunkt i huset vårt. Om vi hadde vært flere, kunne vi gått mer samlet gjennom Skageskogen og lett etter han. Dersom noen vil være med og lete, sier vi ikke nei takk til hjelp. Siden Leo har både dekken og seletøy er det jo en fare for at han kan ha satt seg fast i noe i skogen, men vi håper i det lengste at dette har gått bra, sier Anine Mildestvedt.

Hvis du har sett eller finner Leo, kan du kontakte Anine Mildestvedt på telefon 930 24 312. Du kan også ta kontakt med henne om du vil være med og lete etter den savnede hunden.

- Ikke løp etter

Politiet er varslet, og frivillige nettverk er kontaktet. Nina Mathiesen i gruppen Med hjerte for hunder på rømmen bistår hundeeiere over hele landet som mister hunden sin.

– Vi har rundt 40.000 frivillige på landsbasis som stiller opp i sine nærområder når hunder stikker av eller blir borte på annen måte. Vi har lagt ut etterlysning etter Leo, og håper folk stiller opp for å gjenforene hund og eier. Det er ofte veldig traumatisk for både dyr og eiere når slike situasjoner oppstår, og all hjelp er svært velkommen, sier Mathiesen.

Hun anmoder folk som ser savnede hunder om å sette seg ned og la hunden komme til dem.

– Når hunder har vært borte fra eieren mer enn et halvt døgn, så slår ofte instinktene inn. En hund som har vært menneskekjær, kan plutselig bli sky og engstelig. Vi oppfordrer derfor folk om å ikke rope eller løpe etter hunder på rømmen. Da kan de gjøre vondt verre. Kontakt eieren, og sett deg ned, oppfordrer Mathiesen.

I 2017 deltok organisasjonen i 620 leteaksjoner etter savned/rømte hunder.

Bichon havanais

Bichon Havanais er en livlig liten hund som elsker å være midpunktet i familien. Havanaisen er en snill og rolig hund som søker kontakt når han ønsker kos og klem som er noe den aldri blir lei av. Om du en dag ikke finner din Havanais i huset, kan du bare snu deg så står den mest sannsynlig bak ryggen din. En Havanais følger etter de han er glad i. Den er en nysgjerrig liten hund som vil få med seg alt som skjer både inne og utenfor huset. Og den elsker å ha muligheten til å se ut vinduet eller ligge høyt oppe på sofaryggen. Havanisen liker godt å gå tur, men har ikke et stort behov for aktivitet. Den elsker å få lov til å bli med på det familien skal, nesten uansett hva dette er. Liker sjeldent å være lenge alene da den er meget sosial.

Bichon havanais kommer fra Cuba. Rasens forhistorie for øvrig er usikker. I likhet med sine slektninger Bichon Frise, puddel og Toy-puddel antas Bichon havanais å stamme fra Malteser, som er en rase som har enda lengre pels enn hva Hvanaisen har. Navnet Bichon er forkortelse for Barbichon. Når den tidligere vannspaniel-typen ble brukt som arbeidshund, med oppgave å apportere fugler fra vannet, ble den mindre Bichon bare brukt til selskapshund. Bichon Havanais er meget lærevillig. Den er egnet som familiehund. Tidligere ble den brukt som sirkushund.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten