fanaposten.no

Head Energy peiler seg nå inn mot nye satsingsområder og flere ansettelser.

Har ansatt 70 nye i 2017

Da oljekrisen inntraff begynte ingeniør –og teknologiselskapet Head Energy å tenke nytt. I løpet av 2017 har de allerede ansatt 70 nye medarbeidere. — Vi ser store muligheter for å vokse, sier administrerende direktør Morten Leikvoll.

Nyheter · Publisert 08:00, 10 jul 2017

— Vi brukte de dårlige tidene på å tenke nytt og til å få flere ben å stå på. Nå fokuserer vi på infrastruktur og vindsatsing i tillegg til olje. Det gir oss nye og større muligheter, forteller Leikvoll.

Åpner nye muligheter

For øyeblikket har selskapet 250 ansatte fordelt på tre land og fem byer Med to nye satsingsområder åpnes også mulighetene opp for nye ansettelser. Nå ansetter selskapet i snitt 10 til 15 nye medarbeidere i måneden.

— Vi startet som et rendyrket konsulentselskap mot olje & gass, men har etter hvert utviklet egne engineering-miljøer internt, samt lyktes godt med rådgivende tjenester innenfor bygg & anlegg og spesialistkompetanse mot vindkraft. De siste årene har nettopp infrastruktur og vind vokst til å utgjøre over 30 prosent av omsetningen vår. Vi har fått et bra fotfeste i alle segmentene nå, forteller operasjons- og driftssjef i selskapet, Preben A. Onarheim.

Nye prosjekter

Head Energy har inngått kontrakter med selskaper både i Tyskland og Danmark, hvor markedet er gigantisk innen vindsatsing. Selskapet har også levert personell til større infrastruktur- og byggeprosjekter i og utenfor Norge.

— Med de nye segmentene jakter vi også personer med annen kompetanse enn det vi tradisjonelt har sett etter mot olje & gass. For eksempel byggeledere og prosjektledere mot bygg & anlegg, personer med SHA-bakgrunn eller kunnskap om løftearbeid offshore mot vindkraft. Det er virkelig spennende som arbeidsgiver, forteller Onarheim.

Utfører modifikasjonsoppdrag

Head Energy har også en egen avdeling som gjennomfører EPCI (utforming, fremskaffelse, bygging og installasjon) og modifikasjonsprosjekter på plattformer offshore, i tillegg til en avdeling som blant annet utvikler teknologi til subsea-industrien.

— Å ha ingeniørkompetanse i eget hus som jobber direkte mot sluttkunder gir oss enda større bredde, samtidig som det setter store krav til oss som organisasjon. Det bygger oss opp som leverandør, men det er helt avgjørende at vi leverer god kvalitet på dette, da prosjektene også har store konsekvenser for kundene, forteller Onarheim.

Et av kjennetegnene for selskapet er fleksibiliteten.

— Kundene ser konkrete besparelser og de ansatte kan gjøre mer enn bare en ting. Vi er opptatt av at kundene skal være fornøyd og at den ansatte skal ha det bra. Vår styrke og det vi tror på, er at vi som en mindre aktør er mer effektiv og smidig. Vi er opptatt av å holde det vi lover, sier Leikvoll.

Ny energi i selskapet

Selskapet har en god ordreportefølje og aktiviteten er bra.

— Du merker at det frigjør enormt med energi i selskapet når markedet snur. Alle har gjort en kjempejobb gjennom en vanskelig periode, men nå ser en at folk er mer på offensiven og har mer å gi. Da blir vi enda bedre i jobben vår også, sier kommunikasjonsansvarlig Håkon Jacobsen

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten