fanaposten.no

«Han hadde slitt mye. Så kom det en lærer som forandret alt!»

– Han fikk en lærer som så problemene med en gang, som selv tok kontakt slik at vi kunne sette i gang med de tiltakene som var nødvendig.

Nyheter · Publisert 09:44, 21 jun 2019

En mor forteller en historie med en lykkelig slutt. Hun vil være anonym av samme grunn som de andre i denne saken.

Sønnen hennes var frustrert i 2. klasse fordi han ikke klarte det alle de andre klarte, og det ble vanskelig å motivere ham til leksene.

– Først i 3. klasse, etter gjentatte henvendelser, ble han henvist til PPT. De gjennomførte tester og observasjoner, men ville ikke gi en dysleksi-diagnose. De mente det var for tidlig, at det kanskje kunne ordne seg med nødvendige tiltak, sier hun.

Det mener moren var en feil vurdering. En rapport ble sendt fra PPT til skolen, men så skjedde det ingenting. Det ble aldri tid til å ta skikkelig fatt i problemene.

– Det største problemet var nok, og dette ble et gjennomgangstema, at det alltid var noen som hadde større problemer enn min gutt, og det var ikke nok ressurser til oppfølging av ham.

De flyttet til en kommune nær Bergen i 6. klasse, og der opplevde de å få den hjelpen de trengte.

– Han fikk en lærer som så problemene med en gang, som selv tok kontakt slik at vi kunne sette i gang med de tiltakene som var nødvendig, sier hun.

Her fikk han gjennomførte en såkalt Logos-test, og han fikk endelig en diagnose på dysleksi, som moren mener han burde fått mye før.

– I dag går det etter forholdene bra med ham, mye takket være særlig den læreren som så problemet, tok det på alvor og sørget for nødvendige tiltak og god tilrettelegging de siste to årene på barneskolen. sier hun.

Etter mye hardt arbeid har gutten nå gått ut av 10. klase med en sekser (!) på norsk muntlig eksamen.

– Så gøy å endelig få skikkelig betalt for innsats og gode arbeidsvaner, og masse slit gjennom alle skoleår! sier hun.

Men moren mener saken viser hvor viktig det er med tidlig innsats. Den lange ventetiden på hjelp burde være unødvendig, synes hun.

– Med alt vi vet om dysleksi i dag, er det kjempeviktig at man kommer i gang med utredning og tiltak så tidlig som overhodet mulig, og at skolen har kunnskap, vilje og ressurser til å følge opp! Det er ikke alltid det er så mye som skal til heller, og skolen må bruke ressurser på dette – spesielt når vi vet at det etter hvert er blitt et stort samfunnsproblem at det er så mange som ikke gjennomfører videregående skole, sier moren.

- Alle må bidra til mindre trengsel i kollektivtrafikken

Importsmitte og oppstart av studier og jobb etter sommerferien bekymrer Roger Valhammer.

Ingen åpning for bredden

Det blir ikke åpnet for breddeidrett for voksne fra 1. september.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten