fanaposten.no

Gunnar gledet seg til å starte pensjonistlivet i båt. Nå er den stjålet

Nylig pensjonert sokneprest Gunnar Nesse fortviler etter at hans 40 år gamle snekke har blitt stjålet.

Nyheter · Publisert 10:41, 4 jun 2019

SISTE: Båten er observert ved Valestrandsfossen. Fergemannskaper har tatt bilder, og eieren kan slå fast at det er hans båt.

Nylig ble Gunnar Nesse takket av etter lang og tro tjeneste som sokneprest i Fana. Han gledet seg til å ta fatt på pensjonisttilværelsen. I et intervju med Fanaposten fortalte han at hans nye plan var å ikke ha en plan.

Men én plan hadde han faktisk: Han ville bruke mye tid i sin kjære, gamle snekke.

– Snekken har jeg hatt i 40 år, og jeg bygget den opp selv. Det har blitt noen timer om bord, kan du si, så her er det mye nostalgi involvert, sier den nybakte pensjonisten.

Stjålet

Fortvilelsen ble desto større da han mandag oppdaget at snekket var stjålet fra båthavnen på Mariholmen ved Lønningen.

– Når det har skjedd vet jeg ikke. Jeg har ikke sett til båten siden tidlig i mai. Men jeg ante uråd da politiet ringte meg og fortalte at de hadde funnet gjenstander som jeg vet lå i båten, blant annet en gammel lommebok. Jeg antok at det hadde vært et innbrudd i båten, sier han.

Da han kom til havnen på mandag, så han at snekken ikke lå der. Det er tydelig at det har vært et tyveriraid hos båtforeningen, for det har vært stjålet ting fra flere båter.

Mange planer

For Gunnar Nesse kunne ikke tyveriet kommet på et verre tidspunkt.

– Jeg hadde liksom litt planer for denne båten, så det var skikkelig dårlig timing. Nå hadde jeg endelig tid til å være i båten, og jeg skulle i gang med å gjøre den klar til ferien. Da var det planen å bruke tid på å fiske og kose meg, og dra til Bømlo, som er et "must" om sommeren. Båten har vært i bruk året rundt og har gitt masse glede, sier han.

Nå krysser han fingrene for at snekken dukker opp. Et bilde av båten på Facebook har blitt svært mye delt. I dag, tirsdag, drar han til politistasjonen for å anmelde tyveriet.

– Den har blitt delt på grupper som har mange tusen følgere, så jeg håper at noen observerer noe som kan bidra til at den blir funnet. Det var en som la ut et bilde av en båt ved Kleppholmen. Ut fra bildet var det vanskelig å si om det var min båt, men det kan ha vært det, sier han.

Må skaffe ny

Båten har i seg selv liten salgsverdi, men en ny motor kan være det som har fått tyvene til å ta den med seg.

Dersom båten ikke dukker opp, ser Gunnar seg nødt til å skaffe seg en ny båt.

– Båt vil jeg ha, men nå får jeg i første omgang se om den dukker opp. Det håper jeg virkelig, sier han.

Åpner opp noen ferieland, og ønsker flere turister velkommen til Norge

Nå åpnes det opp for at nordmenn kan reise på ferie til en rekke land i Europa. Men husk at du kan havne i karantene på returen, hvis et land...

Glemmer vi fort?

Fredag kommer regjeringen med en oppdatert liste over reiseråd. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over hvilke land som har koronasmitten...

Trafikkplan setter sinnene i kok på Skjold: Vil ta friluftsområde til parkering

En plan om å stenge Skjoldstølen for biltrafikk og gjøre grøntområde til ny parkeringsplass, opprører nabolaget på Skjold.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten