fanaposten.no

Byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa (KrF) orienterer om vaksinering i Bergen fremover. Foto: Marit Hommeda, NTB

Gode vaksinenyheter: - Nå skjer det, folkens

I løpet av sommeren skal alle aldersgrupper over 18 år få sin første dose. - Dette er veien ut av pandemien, sier helsebyråd Beate Husa.

Nyheter · Publisert 13:46, 4 jun 2021

- Nå skjer det, folkens. Vaksineringen viser oss veien ut av pandemien, sier helsebyråd Beate Husa på dagens pressekonferanse.

Og nå skjer det raskt. Bergen har fått tildelt 18636 vaksinedoser denne uken, noe som er "all-time-high".

Det betyr raskt tempo på vaksinereingen de kommende ukene. I Bergenshallen alene ble det torsdag satt hele 1800 doser.

- Dette betyr at de neste ukene vil alle voksne over 18 år ha fått sin første dose i løpet av uke 31, som er begynnelsen av august, sier Husa.

Ny uke, ny aldersgruppe

Hver uke fremover vil en ny aldersgruppe få brev med melding om å registrere seg for vaksinering.

Slik ser vaksinekalenderen ut:

• Uke 22 (denne uken): 50–54 år

• Uke 23: 45–49 år

• Uke 24 og 25: 40–44 år og 18–24 år

• Uke 26: 35-39 år

• Uke 27: 30-34 år

• Uke 28: 25-29 år

Kan endre tidspunkt

Som tidligere vil du få brev når det er din tur til å registrere deg.

Fra midten av juni kan kommunen planlegge for flere uker samtidig, og flere vil derfor raskere få melding om hvilket tidspunkt de har fått time. Tidspunktet kan være flere uker frem i tid, opplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Hvis tidspunktet ikke passer kan du endre dette. Dersom flere voksne i familien ønsker å ta vaksine samtidig er det lurt å vente til den som er lavest prioritert har fått brev og så registrere seg samtidig, skriver kommunen.

Alle som allerede har fått tildelt dose 2 i sommer, oppfordres til å benytte timeavtalen de har fått.

De nye gruppene som nå inviteres til å registrere seg for vaksinering, vil i løpet av seks til åtte uker etter at de fikk første dose få tilsendt et brev med informasjon om når og hvordan de skal forholde seg til dose to av koronavaksinen.

- Her vil det bli lagt opp til økt fleksibilitet.Du får melding om brevet på samme måte som da du fikk brev om første dose, skriver kommunen.

I sommer vaksineres det i Bergenshallen, Sentralbadet, Vadmyrahallen og Åsanehallen. I tillegg vaksineres det med dose to på Fana Legevakt og Arna Helseheim til og med uke 25.

– Fremover vil kommunen også se på muligheten til å legge til rette for drop-in vaksinering for enkelte grupper, sier helsebyråd Beate Husa på pressekonferansen.

Koronasertifikat under utvikling

Et koronasertifikat er under utvikling nasjonalt, og det skal etter planen være klart fredag 11. juni.

Allerede fra 3. juni kan beskyttede gjennomføre hele innreisekarantene i egen bolig. På grensen må du vise dokumentasjon fra helsenorge.no på at du er beskyttet mot korona gjennom vaksinering eller å ha gjennomgått covid-19 de siste seks månedene. Mindreårige som reiser alene eller sammen med en beskyttet voksen kan også gjennomføre hele karantenen i eget hjem, opplyser kommunen på hjemmesiden.

Måtte i retten etter å ha sprutet vann på vaktpersonell ved Haakonsvern

Tre menn i alderen 24 til 28 år møtte nylig i Bergen tingrett tiltalt for å ha hindret offentlige tjenestepersoner i å utføre jobben sin etter å ha...

Se lesernes bilder fra Sankthans

I kveld blir det båtkortesje med M/Y Faun på Fanafjorden. Vi i Fanaposten blir veldig glade for bilder fra både dette og andre sankthans-markeringer...

Kjørte bil i Lagunen-rushet med 1,3 i promille

En 66 år gammel fanamann er dømt for å ha kjørt i ettermiddagsrushet på Lagunen med 1,3 i promille.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten