fanaposten.no

Bergen er en av to søkere som ønsker å arrangere U23 EM i 2021. Fredag var idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen på Fana Stadion sammen med Karel Pilny (t.h.). Pilny er økonomisk rådgiver i Det Europeiske Friidrettsforbundet. Til stede var blant andre også Sven Martin Skagestad og Beatrice Llano som vant henholdsvis gull og bronse under siste U23 EM. Foto: Ståle Melhus

Gode sjanser for å få U23 EM til Fana Stadion

Bergen er en av to søkere i kampen om å få arrangere U23-EM i 2021. Sist uke var det europeiske friidrettsforbundet på besøk for å se på fasilitetene.

Nyheter · Publisert 15:31, 30 jun 2018

Karel Pilny er en av toppene i Det Europeiske Friidrettsforbundet (EA), og han er svært positiv etter det han har sett i Bergen sist uke.

- Egner seg godt

– Bergen egner seg godt til å arrangere et mesterskap av denne størrelsen. Vi ser positivt på at mindre byer tar på seg disse arrangementene, blant annet fordi det ikke er så mange andre store arrangementer samtidig i disse byene. Idrettsarenaene er som regel alltid flotte, så en av de viktigste tingene vi ser på når vi skal vurdere søknader er hotellfasilitetene. De må være gode og fleksible, sier Karel Pilny.

Den byen som søker U23 EM er Kaunas i Litauen. En by på størrelse med Bergen. Kaunas blir besøk uken etter Bergen. Avgjørelsen om hvem som får U23 EM blir tatt i oktober-november.

Viktig for rekruttering

Byråd Pål Hafstad Thorsen ønsker veldig at Bergen skal få dette europamesterskapet.

– U23 EM er et viktig og godt mesterskap, og vi vil gjerne arrangere dette. Jeg tror dette er en viktig arena for å vise frem gode utøvere som vil inspirere og rekruttere barn og unge til idretten. Økt rekruttering er hovedgrunnen til at vi søker mesterskapet. Gjennom å satse på breddeidrett skaper vi også topputøvere. Vi har god erfaring med denne typen arrangementer i Bergen, og jeg tror vi har en god søknad som vil gi oss muligheter til å få dette mesterskapet, sier idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen.

En god sjanse

Thorsen sier at Karel Pilnys krav om fleksibilitet på hotellsiden nok skal kunne imøtekommes.

– Hotellrom har vi nok av i Bergen, så det er nok ikke problemet. Når han snakker om fleksibilitet, tenker han nok mer på høydehoppere på over to meter og sleggekastere på 150 kilo som skal ha senger som passer. Men det tror jeg også skal bli ivaretatt. Jeg tror vi har en rimelig god sjanse til å få dette mesterskapet, sier Thorsen.

Gode ringvirkninger

Idrettssjef i Hordaland fylkeskommune, Britt Karen Spjeld var også til stede på Fana Stadion, og hun krysser også fingrene for at søknaden skal gå gjennom.

– Et U23 EM vil være det første store arrangementet i det nye Vestland-fylket, og jeg tør garantere at vi skal være med og laget et godt arrangement. Det blir spennende å jobbe med dette, og jeg tror stevnet vil få gode ringvirkninger i hele det nye storfylket, sier Spjeld.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten