fanaposten.no

Gneists brev til idrettskretsen

Her er Gneist-leder Ole Hopes brev til Hordaland Idrettskrets i sin helhet.

Nyheter · Publisert 09:28, 5 jan 2018

Styret i Hordaland Idrettskrets v/styre leder Helge Johnsen

Idrettslaget Gneist v/styreleder Ole Hope

IDRETTSSTYRET – KRAV OM EKSTRAORDINÆRT TING

Jeg viser til de siste dagers avsløringer om pengebruk i Norges Idrettsforbund.

Idrettslaget Gneist som er et dugnadsdrevet idrettslag hvor hvert solgte adgangstegn, hver solgte vaffel og hvert solgte lodd har stor betydning, ser det som en grenseløs provokasjon at idrettens øverste ledelse bruker store summer av våre felles midler til å konstruere imager av seg selv, sin fortreffelighet og egne beslutningers betydning gjennom bruk av Norges fremste kommunikasjonsbyrå. Videre ser vi en løssluppen omgang med idrettens finanser knyttet til dyre flyreiser, dyre hotellopphold, restaurantbesøk og et overdrevent alkoholkonsum. Et forbruk som strider sterkt mot hva vårt idrettslag står for.

Å bruke rådgivere på å skrive kronikker og interne e-poster vitner om en total mangel på dømmekraft og en åpenbar mangel på basal lederkompetanse for ledere på dette nivå. På toppen av denne frekkhet, tillater man seg å sende ut brev til idrettens organer der man understreker at man skal arbeide for å bygge verdier, gjenreise tillit og idrettens omdømme i 2018.

Verdier er et uttrykk for hva som verdsettes i en organisasjon. Man kan ikke vedta slike til tross for at svært mange organisasjoner kaster vekk betydelige ressurser på slikt. Verdier er et uuttalt uttrykk for en organisasjons identitet som kommer til uttrykk gjennom organisasjonsmedlemmenes handlinger. De verdier toppledelsen i idretten uttrykker er: Mangel på ydmyket, inkompetanse og ødsling.

Idrettens omdømme på grasrot plan er godt. Vi har et vell av engasjerte foreldre/foresatte og en fantastisk gruppe med aktive barn og unge – tydelige tegn på at idretten har gode vekstvilkår i klubbene og kretsene. Det vi imidlertid ikke har er en toppledelse i idretten som forstår idrettens vesen. De fremstår som en gruppe selvopptatte og inkompetente individer som mest av alt er opptatt av å holde på sine verv og privilegier.

Det idretten trenger er først og fremst ledere som er med, ikke for egen skyld men for idrettens aktører og idretten i seg selv. Hvis ikke dette er kall nok, bør vi se etter andre til å skjøtte idrettens øverste tillitsverv.

I idrettslaget Gneist forventer vi at vår egen krets støtter opp under Troms Idrettskrets krav om å få organisert et ekstraordinært idretts ting våren 2018. Troms Idrettskrets har, etter hva vi erfarer, bedt de andre idrettskretsene om å haste behandle et krav om ekstraordinært ting gjennom julen. Vi anmoder på det sterkeste om at Hordaland Idrettskrets tar denne oppfordringen på alvor og støtter kravet.

Vi ber om deres tilbakemelding. Bergen, 23.12.17

Ole Hope
Styreleder Idrettslaget Gneist

Langeneset-utbyggere holdes på pinebenken

En ny støyrapport kan avgjøre skjebnen til planene for 275 nye boliger på Langeneset.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten