fanaposten.no

Disse jentene samlet inn penger til barneavdelingen på Haukeland i helgen. Fra venstre: Milda Hermanrud, Mari Sørbrøden, Isabel Baisotti og Maren Rye. Anette Møgster var også med på innsamlingsaksjonen, men kunne ikke være tilstede da bildet ble tatt. Foto: Chris Ronald Hermansen

Gleder syke barn med 5200 kroner

NESTTUN: Disse jentene gikk lenger enn de fleste da skolen oppfordret dem til å gjøre noe for å glede andre.

Nyheter · Publisert 15:34, 1 nov 2013

Som en del av valgfaget «Innsats for andre» går et par timer i uken til at elevene skal gjøre noe for å glede andre. Noen av klassekameratene valgte å besøke lokale eldresentre, for å spille spill med beboerne. Milda Hermanrud, Mari Sørbrøden, Isabel Baisotti, Maren Rye og Anette Møgster hadde derimot lyst å glede barna på barneavdelingen på Haukeland sykehus.

– Vi bestemte oss tidlig for hvem vi ville hjelpe. Vi synes det er veldig kjekt at skolen oppfordrer oss til å hjelpe andre, det koster jo så lite å gjøre noen glade. Det er forferdelig når barn blir alvorlig syke, både for dem selv og for familiene deres, sier jentene.

Gjorde alt selv

Lørdag formiddag arrangerte rådalsjentene kakesalg og loddtrekning like ved Sundt motehus i Bergen sentrum. En dag før jul skal jentene overlevere en sjekk med alle pengene de fikk inn gjennom lodd- og kakesalget, samt leker og spill til de syke barna.

– Ved å sette av litt av vår tid, kan vi bidra til at barna som er syke får det bedre, sier Milda Hermanrud.

De tok selv kontakt med kaffehuset Friele, som sponset jentene med en rekke ulike premier som ble delt ut i forbindelse med loddsalget. I tillegg avtalte de med både politi og Sundt, slik at de fikk full tillatelse til å sette opp boden i sentrum.

– Det har vært lærerikt, og mange har vært veldig positive til det vi driver med, sier Maren Rye.

Går flere runder

De siste kveldene før loddsalget la jentene ned en solid innsats på kjøkkenet, og resultatet ble et titalls forskjellige bakverk.

– Vi bakte cupcakes, brownies, gulrotkake, pizzaboller og mye annet, sier Isabel Baisotti.

Jentene satte opp et budsjett som viste at de potensielt kunne samle inn mellom 6000-8000 kroner, hvis alt gikk etter planen. I løpet av fire og en halv time var alle kakene utsolgt, de fleste premiene delt ut og 5200 kroner samlet inn til barneavdelingen.

– Vi fikk besøk av utrolig mange hyggelige mennesker. De var veldig positive til innsamlingen vår. Vi ble også overrasket over hvor mange som bare ristet surt på hodet da vi spurte om de ville støtte barneklinikken. Vi velger imidlertid å se bort i fra dette, og fokusere på alle de positive menneskene vi møtte, sier jentene.

De er veldig godt fornøyd med summen de har fått inn, men tror de skal få inn enda flere kroner. Jentene har nemlig planlagt flere innsamlinger.

– Vi er utrolig godt fornøyd med at vi fikk inn 5200 kroner. Vi fikk ikke solgt ut alle loddene, men vi skal selge de siste en annen dag. Vi har også planer om å selge vafler eller kaker en gang til for å samle inn litt mer penger, sier rådalsjentene.

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten