fanaposten.no

Gjør ingen store endringer i korona-forskriften

Med Roger Valhammer i karantene, fortalte helsebyråd Beate Husa om nødvendigheten av å holde på tiltakene litt til.

Nyheter · Publisert 15:49, 30 nov 2020

Siden søndag er det 18 nye smittetilfeller i Bergen kommune, og med et glidende snitt på 23 de siste syv dagene, kunne helsebyråd Beate Husa slå fast at det er en nedadgående smittetrend i Bergen nå.

Hun og medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen holdt tirsdagens pressekonferanse, med byrådsleder Roger Valhammer forkjølet og i karantene i påvente av testsvar.

LES OGSÅ: Syvåring blant de 11 korona-smittede

Slipper ikke opp

På forhånd var det knyttet en viss spenning til om det kunne bli aktuelt å lempe på noen av tiltakene i forskriften, som har virkning til og med søndag 6. september.

Men dette er ikke tidspunktet for å slippe opp, mener Husa.

– Etterlevelsen av forskriften har vært imponerende god. Det gjør at vi kan holde på tiltakene i en kortere periode, men dersom vi slipper opp nå, er det en fare for at vi får rask stigning. Vi har fortsatt et høyt smittetrykk og er ikke der vi skal være, sier hun.

Den gjeldende koronaforskriften fortsetter, med to små presiseringer.

• Munnbind for butikkansatte: Ansatte trenger ikke bruke munnbind dersom det er iverksatt andre smittevernstiltak som visirer, skillevegger og liknende. De må bruke munnbind i situasjoner der de ikke kan holde en meter.

• Kulturarrangementer og hoteller. Der det er forhåndssolgt nummererte billetter kan arrangementene gå som planlagt og må ikke stenge klokken 22.00, men alkoholserveringen må stoppe klokken 21.30.

Døde på sykehjem

Søndag ble det meldt om bare 11 smittede i Bergen, som er det laveste på lang tid. Det ble registrert ett nytt koronarelatert dødsfall, en beboer ved Slettemarken sykehjem. Søndag døde to beboere på Bergen røde kors sykehjem. Dermed er totalt 38 beboere ved sykehjem døde i Bergen.

Det er nå 11 beboere og 27 ansatte på sykehjem som er smittet.

LES OGSÅ: Følg tall for antall smittede

Sindre på plass i skøyteboblen: – Tatt imot som en konge

Mens lagkameratene fra Fana gikk EM forrige helg, ankom Sindre Henriksen Nederland først denne uken. Det gjorde han med stil.

Den nye politisjefen er allerede lei bomsniking her

Stadig meldes det om snikkjørere her i Skjoldabukta. - Vi kommer til å intensivere kontrollene, sier Ronny André Øvrebotten ved Fana-politiet.

Røyk fra elektromotor ga storutrykning

– Vi har akkurat sendt røykdykkere inn i bygget for å gjøre et søk, sier brannvesenet.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten