fanaposten.no

Roger Valhammer og Beate Husa, her ved åpning av ny teststasjon på Flesland.

Gjør det ulovlig med sammenkomster over 20 personer

Byrådet vedtar en lokal forskrift som gjør det forbudt med sammenkomster utover 20 personer.

Nyheter · Publisert 10:39, 14 aug 2020

– Vi lever fremdeles midt i en alvorlig pandemi der liv og helse står i fare, sier Roger Valhammer på en pressekonferanse fredag.

Sommeren er på hell, mange er tilbake på jobb og over helgen er det skolestart. Men byrådet er bekymret for utviklingen i Bergen. Denne uken rapporteres det om 12 smittetilfeller siden mandag. I forrige uke var tallet 14.

– Vi er i en situasjon med smitte i samfunnet. Vi er ikke der vi var i juli. Samtidig ønsker vi å ha en hverdag i en pandemi som kan vare lenge, sier Valhammer.

LES OGSÅ: 12 nye smittetilfeller

Den siste uken har det vært rapportert om mange fester, særlig i forbindelse med studiestart. Det har vært ansamlinger av folk over 20 personer, og byrådet vil nå stramme til for å stoppe samlinger som bryter med smittevernreglene.

– Vi vedtar en lokal forskrift der det blir forbudt å ha sammenkomster i privat regi over 20 personer. Vi ser at en anbefaling ikke er tilstrekkelig. Vi vil være mer tydelige, og ved å ha en lokal forskrift åpner vi for andre sanksjonsmuligheter fra politiets side, selv om vi håper det ikke blir nødvendig, sier Valhammer.

– Vi håper dette er tilstrekkelig og at vi slipper å enda flere tiltak eller nye vedtak både nasjonalt og lokalt i fortsettelsen, sier Valhammer, som sier han med dette ikke ønsker å legge en større belastning over på politiet ved å håndheve reglene.

– Jeg mener ikke det er riktig at politiet skal bruke mye mer ressurser, og jeg ønsker ikke å legge mer oppgaver over på dem. Det er heller et forsøk på å få ned antall brudd på smittevernreglene. Vi gjør dette fordi det er nødvendig at alvoret synker inn, sier Valhammer.

Kraftig vind i vente på torsdag

- Det er all grunn til å sikre løse gjenstander, råder politiet.

Ti nye smittede i Bergen, og pandemien er trolig økende nasjonalt

R-tallet viser at epidemien nasjonalt sannsynligvis er økende, melder FHI.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten