fanaposten.no

Fredag kveld vant Yvonne Nordvik Sivertsen den TV 2-sendte sangkonkurransen «The Voice». – Det er helt utrolig, sier 18-åringen fra Rådal. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2

Gikk opp to karakterer etter seieren i «The Voice»

RÅDAL: Yvonne Nordvik Sivertsen (18) går rett fra seier i «The Voice» til sangeksamen på Langhaugen. Nå har hun også fått beskjed om at hun har gått fra karakter fire til seks i standpunkt.

Nyheter · Publisert 09:10, 9 jun 2015

Hun hadde ikke trodd at hun skulle gå videre fra første runde. Fredag vant Yvonne hele sangkonkurransen.

– Det er helt utrolig. Det føles veldig deilig å vite at folk har stemt på meg og forhåpentligvis vil høre mer av meg framover, sier 18-åringen til Fanaposten.

– Et sjeldent talent

Med en nydelig fremføring av Alex Vargas-låten «Howl» gikk Rådal-jenten og Øyvind Boye Løvold videre fra finale til superfinale, der fire finalister ble til to. I superfinalen leverte Yvonne nok en gang varene, denne gang i form av Daughters «Youth». Hun fikk stående applaus fra publikum og mentorer, og var så rørt at hun tok til tårene.

– Tusen takk. Jeg hadde ikke klart det uten de som har stemt. Jeg skal ikke la denne muligheten gå fra meg, sa hun til programleder Øyvind Mund da seieren var et faktum.

Les også: - Hun er et talent som verden fortjener å høre mer avTriumfen gir den talentfulle sangeren en Lexus og en avtale om singelutgivelse og musikkvideoinnspilling med Universal.

– Jeg er stum av glede. Vi kommer til å høre mye fra Yvonne. Hun er et sjeldent talent som verden fortjener å høre mer av, sa fanabuens mentor Espen Lind etter seieren.

Det er ord som klinger godt i ørene til et ungt sangtalent.

– Jeg har blitt så vant til å jobbe med Espen at det ikke går helt opp for meg at en så stor musikkpersonlighet sier så fine ting om meg. Nå, noen dager etter seieren, har jeg innsett at jeg har vært med på et eventyr som de fleste ikke får være med på. Jeg blir stolt og rørt når Espen sier disse tingene. Det er helt ubeskrivelig, stråler vinneren av «The Voice».

Synger for å få utløp for følelser

Trodde du finalisten hviler på laurbærene, tar du feil. Allerede i morgen går Yvonne opp til sangeksamen på Langhaugen VGS. Så kan man spørre seg om hvordan en som de siste årene har hatt karakter fire i sang kan vinne konkurransen om å ha Norges beste stemme. Det var først etter «The Voice»-eventyret hun fikk vite at hun lå ligger på en sekser.

– Det er litt dobbeltmoralsk. Det viser at noen måler musikk på andre måter enn det musikkbransjen gjør. Det er deilig å ha funnet min plass oppi det hele, sier Yvonne og legger til:

– Jeg føler at moderne musikk ikke har den samme plassen på skolen som den gamle klassiske musikken har. Skolen dreier mye mot klassisk musikk og jazz.

– Forsøker å ha en faglig bredde

Fagansvarlig på musikklinjen ved Langhaugen VGS er i disse dager opptatt med eksamen, og har derfor ikke hatt anledning til å besvare Fanapostens spørsmål. Rektor Tore Tveit har imidlertid følgende å si om karaktersettingen ved skolen og «The Voice»-vinnerens innsats i sangkonkurransen.

– Vi er veldig imponerte, stolte og glade over den innsatsen Yvonne har gjort i «The Voice», men karaktersetting kan jeg ikke diskutere med pressen. Jeg er ikke orientert om hvilke karakterer hun har fått tidligere, og årets karakter er ennå ikke satt. Dette er faglærers vurdering. Karakteren er en samlet vurdering i et sammensatt fag som heter instrument, kor og samspill, sier Tveit.

Les også: «The Voice»-finalisten 
har lagt nervene til sideSå, en time senere ringer han tilbake.

– Hun får ikke fire i standpunkt i hovedinstrument i år. Det er hun informert om nå.

– Men hun har fått det de andre årene?

– Ja, og det er ikke uvanlig at elevene begynner hos oss med et begrenset utgangspunkt og utvikler seg gjennom de tre årene, sier Tveit.

Om Yvonnes inntrykk av at klassisk musikk vektlegges mest på musikklinjen, har rektor følgende å si:

– Noen kan oppleve at ulike sjangere er mer vektlagt enn de skulle ønske, men vi forsøker å tilpasse de ulike sjangrene og sørge for at elevene får vist variasjon og allsidighet gjennom instrumentene. Hovedinstrumentet skal vise bredde og fordypning i et omfattende fag.

Glad for sekseren

For Yvonne har motgang på skolen gått utover selvtilliten. Det var derfor ekstra befriende å gå helt til topps i en nasjonal sangkonkurranse.

– Å vinne «The Voice» er en utrolig god bekreftelse på at man ikke trenger å være best teknisk eller ha det største registeret å spille på. Man kan være best på sitt eget område. Jeg synger for å få utløp for følelser. Det er deilig at folk har sett det, og at jeg har bevist overfor de som ikke har trodd på meg at det går an å lykkes selv om man ikke er best teknisk, sier 18-åringen.

– Jeg har i alle år hatt firer i sang. Det har vært et nederlag at jeg ikke har klart å få bedre karakter. Jeg har følt meg elendig, at jeg ikke hadde noe på musikklinjen å gjøre. Derfor meldte jeg meg på «The Voice», for å teste om jeg synger fint eller om det bare er familie og venner som synes det. Jeg fikk vite nå at jeg har gått opp i standpunktkarakter fra fire til seks. Jeg aner ikke hvorfor, men er veldig glad for å ha fått en sekser, sier hun.

– Bestod med glans

Nå står eksamen for tur. Elevene skal sette opp en konsert på 20 minutter, og blir vurdert av musikklærer og sensor. For Yvonne har det naturlig nok blitt lite tid til øving de siste dagene.

– Hadde jeg ikke vært med på «The Voice», ville jeg nok begynt å øve tidligere og kanskje tatt eksamen mer seriøst enn jeg gjør nå. Å synge foran 900.000 seere på direktesendt TV betyr mye mer enn sangeksamen gjør. Uten å være kjepphøy, så føler jeg at jeg allerede har bestått eksamen med glans. Det må være greit å være stolt når man har vunnet.

– Hvor går ferden etter eksamen?

– Det vet jeg faktisk ikke. Jeg må bare se hvor musikken fører meg. Forhåpentligvis blir det mange flere spennende opplevelser og mer gøy fremover.

Les også:

Les også: Sier tja til elitelinje Les også: Enriques to drømmetreff sørget for at Bjarg vant med utespiller i mål

Yvonne Nordvik Sivertsen har fått mange positive tilbakemeldinger fra fjern og nær etter seieren i «The Voice». – Det er veldig koselig at folk følger med og viser at de er stolte av det jeg har gjort. Det betyr kjempemye, sier hun. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2

Espen Lind har vært Yvonnes mentor i «The Voice». Foto: Foto: Robert Dreier Holand/TV 2

Uten å være kjepphøy, så føler jeg at jeg allerede har bestått eksamen med glans.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten