fanaposten.no

– For oss politikere er det viktig å gjøre hva vi kan for å sikre ungdommen så godt som mulig. Vaksinasjon er eit relativt billig tiltak som har stor effekt, seier fylkesordfører Anne Gine Hestetun.

Fylket tilbyr gratis vaksine til elever på videregående

Hordaland fylkeskommune tilbyr gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse til alle elever mellom 16 og 19 år som ikke allerede er vaksinerte.

Nyheter · Publisert 15:24, 7 feb 2019

I desember i fjor vedtok fylkestinget at alle elever i videregående skal få tilbud om vaksine mot meningitt. Hordaland fylkeskommune har satt av fire millioner kroner på budsjettet vaksinasjon mot meningitt, også kjent som smittsom hjernehinnebetennelse.

Nå tilbyr fylket gratis vaksine til alle elever på videregående mellom 16 og 19 år som ikke allerede er vaksinert. Tilbudet gjelder også elever ved privatskolene, melder Hordaland fylkeskommune i en pressemelding.

Meningitt rammer særlig barn og ungdom, og sykdommen kan være dødelig. Vaksinasjonstilbudet har tidligere primært blitt gitt til elever på vg1, med en egenandel på rundt 400 kroner. Fylkesordførar Anne Gine Hestetun og fylkestinget ville utvide tilbudet.
– I år tilbyr vi vaksinen til alle videregående elever i Hordaland som ikke allerede er vaksinerte. Er du russ i år, og har blitt vaksinert tidligere, trenger du ikke vaksineres på ny fordi vaksinen beskytter i rundt fem år, sier Anne Gine Hestetun.

Elevar på private skoler får tilbudet fra fylkeskommunen.

– For oss politikere er det viktig å gjøre hva vi kan for å sikre ungdommen så godt som mulig. Vaksinasjon er eit relativt billig tiltak som har stor effekt, seier Hestetun.

Vaksineringen har startet opp denne uken, og blir gitt på skolene i uke 6 og 7, med eventuell oppsamling i uke 8, opplyser fylkeskommunen.

Kommunene har tidligere hatt rutiner for meningokokkvaksinering gjennom flere år. Det er kun i år at tilbudet gjelde alle nivåene i skolen. I fortsettelsen vil tilbudet kun gå til elever på vg1.

Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I...

Verdens beste dyrevelferd?

«Nyt Norge!» står det så forlokkende på skinke og svinekoteletter i butikken. Per i dag er dette tomme ord, mer egnet til å provosere enn å gi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten