fanaposten.no

Frode Vassel kunne juble over seier i første delfinale i MGP. 19. februar er det finale, og da blir det klart hvem som skal representere Norge under årets Eurovision-finale i Torino. Foto: Terje Pedersen, NTB

Frode klar for MGP-finale

Frode Vassel (40) fra Titlestad slo ut en flokk flamingoer (Trollfest) og var i ekstase over å ha gått videre til MGP-finalen.

Nyheter · Publisert 21:16, 15 jan 2022

Fanabuen Frode Vassel var en av hovedrolleinnehaverne da NRK kjørte i gang første delfinale av årets MGP lørdag kveld.

To dueller

I første duell møttes Emilie Noelia og Mira Craig. Emilie Noelia slo ut Mira Craig, og var klar for gullfinale.

Frode måtte duellere med Trollfest og rosa flamingoer, før han var klar for gullfinalen.

Frode Vassel møtte Emilie Noelia, og stakk av med flest stemmer. Jublende tok han imot seieren i gullfinalen, og er klar for MGP-finalen 19. februar.

– En anerkjennelse

Det å være med i MGP med egen låt som hovedartist har vært en gammel drøm for Frode. Han har koret i internasjonale finaler for JOWST i Kiew i 2017, Alexander Rybak i Lisboa i 2018 og Keiino i Tel Aviv i 2019.

– Jeg har fulgt med på MGP siden jeg var liten, og har alltid tenkt at det kunne være noe for meg. Det er en veldig anerkjennelse å være blant dem som er tatt ut til å være med, sa Frode Vassel til Fanaposten tidligere i uken.

Miljøvern

Sangen Frode Vassel deltok med heter «Black Flowers», og den har han skrevet sammen med Benjamin Larsen, Niklas Rosström og Celine Alette Pedersen Breivoll.

– Sangen handler jo om miljøvern, og vår tanke bak låten er at vi voksne er «black flowers». Vi har dårlig samvittighet for ting vi gjør, selv om vi vet vi ikke burde gjøre det. Vi liker å ha det lettvint og komfortabelt, og selv om vi vet at vi bør få ned forbruket vårt, er det deilig å holde på den levestandarden og luksusen vi er vant til å omgi oss med. Det er alltid noen som får svi fra de valgene vi tar, og det er de som kommer etter oss som må ta støyten. Det må vi bli flinkere til å tenke på, sa Vassel til Fanaposten tidligere i uken.

– Men er MGP en bra scene å få frem slike alvorlige og viktige budskap på?

– I sceneshowet er det kanskje vanskelig å få det frem, men jeg får jo gjort en god del intervjuer og da kan jeg snakke om budskapet der. Men det jo en kul låt, og det gjør ingenting å pakke inn et meningsfullt og viktig budskap i en god låt, sier Frode Vassel.

Her kan du se musikkvideoen Frode Vassel har laget av lørdagens MGP-låt, «Black Flowers».

Fortsettelsen

Når siste delfinale er avholdt 5. februar vanker det Sistesjanse-sending 12. februar, før det blir stor finale 19. februar. Og da først er det en sjanse for at artistene skal få opptre med publikum i salen.

De forhåndskvalifiserte er Elsie Bay, som er det nye artistnavnet til Elsa Søllesvik fra Elsa & Emilia, Christian Ingebrigtsen, Subwoolfer med Keith & Jim, bandet Northkid med «Stjernekamp»-vinner Bilal Saab om bord og «Stjernekamp»-populære Anna-Lisa Kumoji, som opptrer i sistesjanse-sendingen.

Celine Storetvedt 8 år

Hipp hurra og gratulerer med dagen til Celine 8 år. Du er en glad og aktiv jente. Det er alltid kjekt å være sammen med deg. Klem fra mormor.

Mann i 20-årene anmeldt for å sovne med pizza i ovnen

Tilberedning av nattmat kunne gått alvorlig galt lørdag morgen.

Rykket ut etter melding om bilbrann på Nesttun

Hop- og Nesttuntunnelene ble midlertidig stengt etter melding om bilbrann.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten