fanaposten.no

Odd Arne Larsen tok initiativ til møtet som ble starten på Zinken Ungdomsklubb. Fredag åpnes dørene for første kveld. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Fredag åpner Zinken ungdomsklubb: - Kjempespent på om folk kommer

Med god støtte fra lokalt næringsliv åpner en flunkende ny ungdomsklubb på Zinken Hopp fredag kveld.

Nyheter · Publisert 09:30, 22 jan 2020

I løpet av noen hektiske vintermåneder har en flett ny ungdomsklubb blitt stablet på beina på Råstølen. Initiativet er et resultat av at ungdommen i Rådal-området har manglet steder å gjøre av seg. De svære ungdomskullene kombinert med lite fritidstilbud gjorde at både politi og natteravnene slo alarm om masse ungdommer ute på rek i Lagunen-området i høst.

Fredag klokken 19.00 åpner dørene til Zinken Hopp Idrettshall. Den ellers så travle hallen skal da være klar for å ta imot ungdommer i ungdomsskolealder frem til klokken 22.00.

– Vi er veldig spente. Vi håper det kommer massevis, men man kan aldri vite, sier Odd Arne Larsen.

Tok initiativ

Råstølen velforeninng og Bjarg IL var initiativtaker bak møtet som satte det hele i gang i november. I ryggen har de idrettslagene Bjarg IL og Fana IL, lokale skoler og FAUer, Røde kors, Natteravner, samt lokalt næringsliv.

Det har vært mange som har ønsket å bidra til klubben. Pengestøtte har blitt gitt fra Rema 1000 Søreide, Fana Sparebank og Lagunen. I tillegg har ungdomsklubben en avtale om mat fra Rema 1000 Råstølen.

Power i Laguneparken har sponset og bistått med å få på plass gaming-utstyr som vil være tilgjengelig i danse-lokalet bak scenen. Og McDonalds Laguneparken meldte seg på i spleiselaget da de sa seg villilge til å stille med en slush- og frappe-maskin som ungdommene kan forsyne seg fra.

– Støtten fra det lokale næringslivet har vært utrolig god. Det har vært veldig kjekt å se, sier Odd Arne Larsen.

Les også: Vil ha samarbeid om ungdomsklubb

Gratis mat

Klubben skal være et lavterskeltilbud for ungdommen. Larsen legger til at det vil være gratis hot-dog og kakao i kafeen, som blir i inngangspartiet til hallen. Her vil også McDonalds-maskinen være i bruk, med slush og frappe til en symbolsk sum.

- Vi deler hallen i tre, med kanonball, basket og bordtennis. Men her er vi åpen for at ungdommene selv kan bestemme hva de vil drive med, og dette vil vi endre på ut fra tilbakemeldingene vi får. Det kommer derfor til å være en spørreundersøkelse som de som vil kan få svare på om hvilket tilbud de ønsker å ha i hallen, sier Larsen.

I kafeen, eller "chill-zonen" lokkes det med gratis wifi. Larsen er også fornøyd med at de har fått på plass et gaming-rom.

- Der har vi blant annet VR-briller og playstation, takket være god støtte. Det er vi glade for, sier han.

Les også: McDonalds er Fanas egentlige ungdomsklubb: Vi vil ikke være et festlokale

Klubben vil være bemannet med vakter fra Fana røde kors og idrettslagene Bjarg og Fana.

- Vi tenker at denne ungdomsklubben er noe som må få gå seg til, og innholdet er på ingen måte satt. Vi starter med dette tilbudet, og så ser vi hvilken tilbakemeldinger vi får og gjør endringer ut fra det, sier en spent Larsen før fredagens åpning.

Zinken Ungdomsklubb

Tid: Hver fredag kl. 1900-2200 (Oppstart fredag 24. januar)

Sted: Zinken Hopp Idrettshall

Målgruppe: 8.-10. klasse

Lavterskel tilbud med aktiviteter på ungdommenes premisser

Innhold/Aktiviteter: Gratis hot dog og kakao, Gaming / VR-briller, Chill Zone med wifi, Kanonball, Bordtennis, Basketball.

Tine stakk fra Brasil på tre dager

Beskjeden fra far var ikke til å misforstå: – Du må bare komme det hjem, så fort som mulig!

Husk å stille klokken

Ja, det blir sommertid. Men stilles klokken én time fram eller tilbake?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten