fanaposten.no

Skiltingen og pilene i veien forteller to forskjellige ting. Nå lover vegvesenet å rydde opp, nok en gang. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Forvirrende kryss

SKJOLDSKIFTET: Statens vegvesen hadde akkurat rukket å bytte ut skiltene i Skjoldskiftet i retning Smørås/Apeltun. Nå må de ut en gang til.

Nyheter · Publisert 15:45, 25 jun 2013

Fanaposten har i det siste skrevet flere saker om skilting som skaper forvirring i Skjoldskiftet. Sist var det bilene som kom fra Nesttun i retning Smørås/Apeltun som opplevde skiltingen som selvmotsigende.

Nylig var Statens vegvesen på plass for å henge opp nye skilt ved rundkjøringen, som sørger for at bilistene som skal inn i Apeltunvegen fortsatt får lov til å holde høyre felt.

Men etter at de nye skiltene kom opp, gikk det ikke mange dagene før Nesttun-beboer Morten Sagen var på tråden. Han har utsikt fra huset sitt ned mot rundkjøringen, og har bitt seg merke i at skiltingen skaper forvirring også for bilene som kommer fra Osvegen.

- Når du kommer nedover mot Skjoldskiftet i Osvegen, forteller pilene i veien i venstre fil at du kan kjøre rett frem, til høyre eller til venstre i rundkjøringen. Leser du skiltet som henger over veien, så peker pilene kun rett frem eller til venstre.

Høyre felt er forbeholdt de som skal mot Nesttun eller Bergen.

Observerer usikkerhet

Daglig observerer han køen i Osvegen ned mot Skjoldskiftet. Etter at det nye kollektivfeltet åpnet, har han sett at bilistene virker usikre på hva som er rett.

- Det er ikke så rart, når det er veimerking og skilt som forteller to forskjellige ting, sier han.

Sagen mener også det er uklart hvor og om høyre felt opphører som kollektivfelt.

- Bilene står i kø i venstre felt, mens høyre felt står tomt. Så er det alltid en og annen som bryter ut og legger seg ut i høyre felt. Med så mye usikkerhet blir det lett for at bilene kommer borti hverandre. Jeg har ikke sett ulykker ennå, men det vil ikke overraske meg om det kommer dersom de ikke ordner opp i dette, sier han.

Vil ordne opp

Fanaposten kontakter igjen skiltansvarlig Svein Holmedal ved plan og forvaltning i Statens vegvesen. Han har ingen problemer med å se Morten Sagens poeng , og lover å ordne opp. 

- Pilsettene i venstre tilfart mot Flesland og Smørås vil bli endret til å omfatte pilsett som viser rett frem og til venstre i tråd med overhengende visning. Pil som viser til høyre fra venstre felt vil bli fjernet, skriver han i en epost.

- Bilistene virker usikre på når kollektivfeltet slutter. Kan du bringe klarhet i det?

- Kollektivfeltet opphører før gangfeltet, slik at rundkjøringen avvikler trafikk på to felt frem mot vikelinjen. Dette er for å oppnå en bedre trafikkavvikling gjennom krysset og unngå svingebevegelser mot Bergen og Rådal fra venstre felt i tilfarten.

 

BIR vurderer å fjerne returpunkt

– Vi kjører bort flere lass med ulovlig dumpet boss fra returpunktene hver uke. Nå vurderer vi å fjerne returpunktet på Kringlebotn, sier Tina Skudal...

Åpner spesialbutikk med utstyr for bærekraftig friluftsliv

Naturkompaniet satser på spesialutstyr til alt fra dagsturer til langturer. I Sverige har kjeden eksistert i 30 år. Torsdag åpnet de sin norske...

Flere ulemper enn fordeler med Rulleskibane – hevder kommunen

Bergen kommune har ombestemt seg – de vil ikke ha en rulleskibane på Stend likevel.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten