fanaposten.no

Kateket Margrete Stordal i Skjold kirke satser på sekkevis med klær fra Fana-boere til den ukrainske byen Korosten. Foto: HARALD VIKØYR

Forventer mange som vil hjelpe ukrainerne

Har du klesplagg som ligger ubrukt i skuffer eller skap? Torsdag og fredag er det klart for storstilt klesinnsamling med base i Skjold kirke.

Nyheter · Publisert 09:00, 8 des 2022

– Vi er spesielt ute etter vinterklær nå, i alle størrelse. Vi trenger også soveposer og pledd så folk lettere kan håndtere kulden til vinteren, sier kateket Margrete Stordal i Skjold Kirke.

Hun er også frivillig medarbeider i den tverrkirkelige stiftelsen THK - som står for tro, håp og kjærlighet - og har holdt på med hjelpearbeid i det østlige Ukraina siden 1995.

Stor Mohn-gave

Stiftelsen sendte en trailer forrige uke, med dyrebar last: Vår lokale og rause milliardær Trond Mohn har forært et splitter nytt strømaggregat som fyller halve traileren.

– Dette skal installeres på sykehuset i Korosten. Her går jo strømmen hele tiden, forklarer Stordal.

Korosten-hjelpen fra Norge startet altså lenge før Russlands invasjon, og hjelpen har hovedsaklig gått til de fattigste i en svært fattig del av Ukraina, i byen Korosten.

Korosten er en by på størrelse med Drammen i folketall, og ligger nord i Ukraina, mot Belarus. Her har stiftelsen årlig sendt vogntog med klær.

- Men siden krigen brøt ut, har vi samlet inn 80-100 vogntog med klær og sendt nedover.

Konfirmant-foreldre

Kateket Stordal har fått foreldre til årets konfirmanter til å hjelpe seg med innsamligen, som vil finne sted torsdag 8. og fredag 9. desember i kjelleren under Skjold kirke.

– Vi ber folk lever klær i plastsekker, mellom klokken 14 og 19. Sengetøy, klær og sko er av spesiell interesse.

– Men giverne må også betale femti kroner?

– Ja, og dette er penger som går til diesel for trailerne. Sjåførene kjører gratis, men vi må altså holde drivstoff, og her kommer disse femtilappene med, forklarer Stordal.

Dette strømaggregatet er forært fra Fana-millardær Trond Mohn - og er på vei til sykehuset i den nordlige byen Korosten. Foto: THK

Serieforfatteren Torill skriver ett kapitel om dagen

Torill Karina Børnes fra Espeland i Blomsterdalen feirer i år 10 årsjubileum som serieforfatter. Jubileet feirer hun med en ny serie fra Fjærland.

Fly mistet all motorkraft over Flesland

Et Widerøe-fly var en kort periode helt uten motorkraft under innflyging til Bergen lufthavn i januar 2020. Det kommer fram i en rapport fra...

Noen som savner denne?

Lørdag ble denne pappesken funnet på busstoppet ved Rema 1000 Lagunen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten