fanaposten.no

Fortsatt kritisk for ettåringen

Fredag formiddag opplyste Helse Bergen om at guttens tilstand fortsatt er kritisk. Fredag holdt barnehagen stengt.

Nyheter · Publisert 14:09, 4 jan 2019

I 12-tiden torsdag ble politiet varslet om en ulykke i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken.

– Et barn på ett år har falt ut av en barnevogn og blitt hengende fast med en stropp rundt halsen. Barnet er kjørt til Haukeland sykehus. Tilstanden er ukjent, skrev operasjonsleder Per Algrøy i den første pressemeldingen.

Var livløs

Ulykken skjedde innendørs i barnehagen. Det var en ansatt som fant barnet hengende fast i stroppen. Ifølge innsatslederen var han ikke ved bevissthet da han ble funnet.

Politiet gikk i gang med etterforskning, og i 14.30-tiden torsdag var seks tjenestemenn på stedet for å gjøre undersøkelser.

– Vi har samtaler med ansatte og gjør undersøkelser inne i barnehagen opp mot de gjenstandene som kan ha betydning for denne ulykken, sier innsatsleder på stedet, Tom Johannessen.

I en pressemelding fredag skriver politiet at de har opprettet en undersøkelsessak etter ulykken. Politiet har nå avhørt alle ansatte i barnehagen, samt ledelsen.

– Det er blitt gjort tekniske undersøkelser på stedet og barnevognen er tatt i beslag for nærmere undersøkelse. Videre skal politiet sjekke rutinene i barnehagen og undersøke om barnevognen ble brukt på riktig måte, skriver politiet i pressemeldingen.

Det vil ikke bli nye avhør og undersøkelser før over helgen, skriver politiet videre.

Fortsatt kritisk

Fredag formiddag opplyste Haukeland om at guttens tilstand fortsatt var kritisk. Akasia-barnehagen valgte å holde stengt fredag for å kunne følge opp ansatte etter det som har skjedd.

– Vi sendte ut melding til foreldrene om det i går. Vi trenger å bruke dagen i dag og helgen på å følge opp de ansatte, slik at vi kan være klare til ordinær drift fra mandag. Vi må få bearbeidet dette og komme oss videre, slik at vi fremover kan ivareta de andre barna best mulig, uttaler administrerende direktør i Akasia, Ove-Christan Fredriksen til Bergens Tidende.

Bystyret: Skal vurdere Fysak-hall i Ytrebygda

Høyre ba om "Fysak light"-hall bak Fanatorget. Det ville ikke flertallet i bystyret forplikte seg til.

Vil ha fjernvarme til Midtun og Nesttun

– Vi må få et grønt skifte i Fana. Nå må Nesttun og Midtun kobles til fjernvarmenettet, sier eiendomsutvikler Rune Birkeland.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten