fanaposten.no

Frisør hos Deva Frisør, Anne Sofie Tomstad Jakobsen, er strålende fornøyd med hvordan det har blitt utenfor huset i Hardangervegen. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Fortauet åpnet etter tre års ventetid

Nyttårsaften kunne naboer på Nesttun endelig spasere forbi de staselige gule husene.

Nyheter · Publisert 19:03, 2 jan 2017

– Dette var prikken over i-en. Husene har blitt veldig flotte, det var bare fortauet som manglet, sier frisør hos Deva Frisør, Anne Sofie Tomstad Jakobsen.

Hun har tilholdssted i Hardangervegen 3, ett av de to gule husene på Nesttun som ble innflyttet nyrestaurert i fjor.

På nyttårsaften ble sperringen av fortau ved Hardangerveien 1 fjernet. Fortauet er nå åpnet igjen for ferdsel fra gangtunnelen under rundkjøringen og opp mot Birkeland kirke.

Fortauet har vært sperret mens byggearbeidene på husene Hardangerveien 1 og 3, de gule husene i Mølleparken, har pågått. Det er tre år siden fotgjengerne sist kunne gå forbi husene på denne siden av veien. Den gang var ikke restaureringen påbegynt, og husene var en skamplett på Nesttun.

– Vi får mange tilbakemeldinger på hvor fint det har blitt. Det er mange vakre detaljer på husene, og med nytt fortau begynner ting å se veldig ferdig ut, sier frisøren.

Også utbygger Øystein Helgesen har fått mange spørsmål om når fortauet ville åpnet.

– Folk vi snakket med etter åpningen lørdag sa at det har blitt veldig fint på fortauet langs disse ny-restaurerte perlene av noen hus, og at de var veldig glad for at fortauet på denne siden av Hardangerveien endelig kunne tas i bruk igjen, sier Helgesen.

Det er ennå litt som gjenstår før han kan sette strek for byggeprosjektet. Fortsatt er en leilighet tilgjengelig for salg, og på baksiden av huset pågår siste finpuss på området.

På sikt håper Helgesen å kunne åpne en gjennomgående gangvei fra Birkeland kirke mellom Hardangervegen-husene og Nesttunelven og bort til gangtunnelen mot Nesttun sentrum.

– I reguleringsplanen har vi bare godkjenning til å bygge veien frem tl tomtegrensen vår. Derfra er det ti meter bort til undergangen og dette er fylket sin eiendom. Her må det en liten reguleringsendring til, men vi håper at vi skal få til dette slik at folk kan gå denne veien fra kirken og ned til undergangen, sier Helgesen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten