fanaposten.no

Kunnskapsminister Tonje Brenna. Foto: NTB

Foreldreutvalg ber kunnskapsministeren hasteinnføre utvidet politiattest

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) reagerer på at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ikke vil innføre utvidet politiattest for skoler og barnehager nå.

Nyheter · Publisert 15:56, 12 jan 2023

I november 2020 kom et tverrpolitisk vedtak i Stortinget om å innføre krav om utvidet politiattest ved ansettelser i barnehage og skoler.

Ved inngangen av 2023 er kravet ennå ikke innført og i et skriftlig svar til Frps Himanshu Gulati svarte Brenna i forrige uke at hvis forslaget til ny opplæringslov – som skal legges fram til våren – innebærer en endring i reglene for politiattest i skolen, skal regjeringen vurdere om også barnehagene må følge etter.

Dette mener FUB er altfor sent og i et brev til kunnskapsministeren ber de om en hasteinnføring av utvidet politiattest.

– Ved å vente gambler vi med barn og unges liv, sier nestleder Cathrine Ballo Olsen i FUB i en pressemelding.

Hun mener at man to år etter vedtaket står på stedet hvil og peker på at når kunnskapsministeren setter lovendringen i sammenheng med innføring av ny opplæringslov, vil det kunne føre til at lovendringen som ble vedtatt i 2020 tidligst kan komme høsten 2024.

– I praksis betyr det at voldslovbrudd som frihetsberøvelse, tvang, kjønnslemlestelse, brudd på taushetsplikten og brudd på avvergingsplikten ikke framkommer ved ansettelsesforhold i skole og barnehage, sier hun.

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten