fanaposten.no

Kunnskapsminister Tonje Brenna. Foto: NTB

Foreldreutvalg ber kunnskapsministeren hasteinnføre utvidet politiattest

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) reagerer på at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ikke vil innføre utvidet politiattest for skoler og barnehager nå.

Nyheter · Publisert 15:56, 12 jan 2023

I november 2020 kom et tverrpolitisk vedtak i Stortinget om å innføre krav om utvidet politiattest ved ansettelser i barnehage og skoler.

Ved inngangen av 2023 er kravet ennå ikke innført og i et skriftlig svar til Frps Himanshu Gulati svarte Brenna i forrige uke at hvis forslaget til ny opplæringslov – som skal legges fram til våren – innebærer en endring i reglene for politiattest i skolen, skal regjeringen vurdere om også barnehagene må følge etter.

Dette mener FUB er altfor sent og i et brev til kunnskapsministeren ber de om en hasteinnføring av utvidet politiattest.

– Ved å vente gambler vi med barn og unges liv, sier nestleder Cathrine Ballo Olsen i FUB i en pressemelding.

Hun mener at man to år etter vedtaket står på stedet hvil og peker på at når kunnskapsministeren setter lovendringen i sammenheng med innføring av ny opplæringslov, vil det kunne føre til at lovendringen som ble vedtatt i 2020 tidligst kan komme høsten 2024.

– I praksis betyr det at voldslovbrudd som frihetsberøvelse, tvang, kjønnslemlestelse, brudd på taushetsplikten og brudd på avvergingsplikten ikke framkommer ved ansettelsesforhold i skole og barnehage, sier hun.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten