fanaposten.no

Folkekrav om bedre dekning i skiløypene

Over 1000 har satt navnet sitt på et opprop om bedre mobildekning i skiløypene på Totland og Frotveit.

Nyheter · Publisert 06:58, 13 feb 2018

Mellom Totland og Frotveit kan bergensere boltre seg på til sammen 26 kilometer preparerte løyper. I år har det vært drømmeforhold og fullt av folk, helg etter helg.

Men ute i skiløypene har turfolket lite eller ingen mobildekning dersom uhellet skulle være ute. Nylig opprettet Vidar Berg-Hansen en underskriftsaksjon på nettsiden minsak.no, der han går i bresjen for telefonsignaler i turområdet.

Han anslår at det er 7000-9000 besøkende i dette området om helgene, pluss masse besøk i hverdagene.

– Vi vil at folk skal være trygge. Da må de ha mulighet til å ringe etter hjelp hvis uhellet skulle skje. Dessverre finnes det knapt mobildekning her oppe, det er kun på noen få topper du kan få noen prikker på mobilen, og du skal være lommekjent for å vite hvor dette er. Dersom du skulle falle og skade deg, kan du være sikker på at du ikke befinner deg der det er dekning, sier han.

Når 7000

Han har tatt på seg å være IT-ansvarlig for grunneieren ved skianlegget og parkeringen på Frotveit, Trond Bergsvåg. Gjennom gruppen "Frotveit skieldorado, lysløype og parkering" kommuniserer han direkte med de skiglade om vær, skiføre og parkering. Han har brukt Facebook for å nå ut til flest mulig med oppropet om mobildekning.

– De har en tilsvarende gruppe på Totland-siden som har veldig mange flere følgere. Til sammen har disse to gruppene rundt 7000 medlemmer. Jeg satte meg et mål om å få 30 prosent av dem til å signere på oppropet, for jeg tror bedre mobildekning er noe absolutt alle brukerne ønsker seg, sier han.

Vil ha enda flere

For å få en sak behandlet av politikerne i Bergen trengs det bare 300 underskrifter. På oppropet til Berg-Hansen rant det inn med underskrifter. Det gikk bare noen timer før grensen på 300 var nådd. I skrivende stund har tallet passert 1000, men initiativtakeren er ikke fornøyd.

– Jeg er faktisk skuffet over at enda flere ikke har signert. Ja, vi er langt over kravet for å få saken behandlet, men kommer det 2000-3000 underskrifter så er det enda mer tyngde bak ønsket vårt. Vi lar det ligge ute en stund til, og håper folk som leser dette i Fanaposten går inn og signerer, sier Berg-Hansen.

Han presiserer at det ikke er et krav om bedre mobildekning, men et ønske om at Bergen kommune og Telenor gjør det som må til for å gi bedre sikkerhet i de populære turområdene. Tilbakemeldinger han har fått, tyder på at det bør ligge bra til rette.

– Vi har vært i kontakt med både Telenor og kommunen om dette. Det er høytspentledninger i området, slik at man kan ta strøm ned fra disse, noe som gjør jobben lettere, sier han.

– Bør ligge til rette

Nylig gikk folk i Sædalen sammen om et liknende opprop. Et enstemmig bystyre gikk inn for å realitetsbehandle saken om bedre mobilnett i dalen, og dette vil komme opp i bystyret i løpet av våren. Også på Gullfjellet har et tilsvarende krav om bedre mobildekning ført frem.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år

Den 20. februar fyller sangfuglen, humørsprederen, korentusiasten og kordirigenten Lisbeth Opdahl Sandvik 50 år. Hun har sunget og trallet med sin...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten