fanaposten.no

Følger opp dårlig inneklima på Paradis skole

Et eksternt firma er nå i gang med å måle luftkvaliteten i klasserom på Paradis skole.

Nyheter · Publisert 07:37, 7 nov 2018

Fanaposten skrev i sommer om at Paradis skole mistet helseverngodkjenningen sin på grunn av dårlig inneklima. To tilsyn i 2017 og 2018 avdekket mange avvik ved bygget og uteområdet.

Denne uken skrev BA at Helsevernenheten truer med dagbøter på 5000 kroner dagen om ikke kommunen gjennomfører målinger innen 1. desember.

– Luften ved skolen er dårlig. Høye målinger kan føre til at vi må begrense elevtallet i en del klasserom, sier avdelingsleder Viviann Sandvik ved Miljørettet helsevern til BA.

Et eksternt firma startet i forrige uke å måle luften i klasserommene.

– Jeg er glad for at de nå er i gang. Jeg håper det ender med at det blir installert nytt ventilasjonsanlegg på skolen, sier rektor Marianne Herland til BA.

I byrådets budsjettforslag kan vi lese at det settes av 231 millioner til å utbedre Paradis skole, med forventet ferdigstillelse i 2025. Harald Blytt ved Byggteknisk avdeling uttalte til Fanaposten i juni at det kan bli aktuelt med et helt nytt bygg på Paradis.

– Paradis er en av skolene der vi ser for oss å måtte gjøre en stor rehabilitering. Da vil vi også vurdere eventuell rivning og nybygg. Dette er imidlertid ikke tidfestet ennå, sa Blytt da.

Han uttalte også at det er umulig å redusere antall elever per klasse på skolen uten å måtte sende elever til andre skoler. Skolen mangler areal dersom det skal være færre elever i klasserommene.

Får besøk av korps fra Hong Kong

Midtun Skoles Musikkorps er vertskap når det tirsdag ankommer et korps fra Hong Kong.

Brann på Løvstakken slukket

Brannen på Løvstakken ble meldt slukket klokken 13.55.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten