fanaposten.no

Marina Teknikk hadde tilholdssted i Hardangervegen 72. Nå er selskapet, tidligere kjent som Flytebrygge Liland AS, konkurs. Foto: Google Street View

Flytebryggefirma gikk under

Firmaet best kjent som Flytebrygge Liland AS er historie.

Nyheter · Publisert 14:33, 6 jan 2017

3. januar ble det åpnet konkurs for selskapet Marina Teknikk AS. Firmaet het tidligere Flytebrygge Liland, og produserte flytebrygger fra lokaler på Midtun.

Selskapet opplevde særlig gode tider midt på 2000-tallet, da flytende brygger var en svært ettertraktet vare. Det var stort båtsalg, og samtidig var båtplasser en mangelvare, noe som førte til at de ansatte hadde sin fulle hyre med å få laget nok brygger til bergensere.

- Selskapet har vært uten noe aktivitet de siste årene. Flytebryggeproduksjonen ble for noen år siden overtatt av Ørsta, og da var det i realiteten slutt for produksjonen på Midtun, sier styreleder Espen Hamre til Fanaposten.

Flytebrygge Liland ble etablert i 1996, men startet salg av brygger til privatpersoner i 2001. I 2005 skrev Fanaposten at selskapet opplevde rekordomsetning og store oppdragsmengder. De siste årene har det imidlertid vært stille. Frem til september var selskapet eid av SH Teknikk, som har stått for driften, som hovedsakelig har bestått i utlån av penger til revisor.

Da dette selskapet gikk konkurs var det, ifølge Hamre, bare et tidsspørsmål før det også ble åpnet konkurs for Marina Teknikk AS.

Selskapet har ikke hatt ansatte den siste tiden.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten