fanaposten.no

Flott feiring i solen

Se bildene fra 17. mai-festen og se hvem som ble kåret til beste innslag i toget!

Nyheter · Publisert 07:15, 18 mai 2017

- Jeg startet i Nesttun-Hop musikklag da jeg var 15 år. Siden den gang har vært med hvert eneste år, unntatt det året jeg var i militæret, sier Helge Gullaksen (80).

Det var 65 gang han deltok på morgendelen av 17. mai-programmet. Ved Wernersholm la han ned krans og holdt en kort tale, etter at Midtun Paviljong Orkester hadde fremført "Ja, vi elsker" på stedet Bjørnstjerne Bjønrson bodde mens han skrev den.

- Det er en viktig tradisjon, og den har stort sett vært uforandret i alle de årene jeg har vært med. Nå ser det ut til at Bybanen gjør at det blir stadig vanskeligere å få til, og 17. mai-komiteen har slitt mye med dette i det siste. Det er grenser for hva man kan forvente av dem, men de gjør en fabelaktig jobb, sier 80-åringen.

Litt senere på dagen, mens små og store gjorde seg klare for å gå i tog ved Lagunen, holdt Slåtthaug-elev Nathalie Lilleskare Bruås en flott tale til kongen.

- Vi lever i det vakreste landet som finnes, og vi lever i et land med en konge som bryr seg om landet sitt og som bryr seg om oss. I alle de årene Kong Harald har vært konge, har han brakt inspirasjon til folket sitt, sa hun.

Etterpå fikk næringsminister Monica Mæland holde tale bare et steinkast fra stedet der hun bodde som liten.

- Jeg bodde i Krohnåsvegen i noen av mine første leveår. Det er rett borti veien her, fortalte Mæland på på parkeringsplassen.

I talen til Fanabygden snakket hun om Fana sin rolle i oppbyggingen av Norge som nasjon. Hun snakket om Shetlands-Larsen, Bjørnstjerne Bjørnson og Wernersholm, Grieg og Sæverud, Christian Michelsen, Wollert Konow og Erna Solberg.

Anført av flaggborg fra Midtun skole, startet prosesjonen på veien mot Nesttun litt før 11.

- Det er gøy å få lov til å gå i flaggborg. Vi må bare passe på å holde et jevnt tempo så vi ikke går fra de andre, sier Edith Elise Berg fra Midtun.

Apeltun skole, Midtunbråtet barnehage, Fana IL og Midtun Skoles musikkorps ble kåret til beste innslag i årets 17. mai-tog i hver sin kategori.

Vel fremme på Nesttun var det byrådsleder Harald Schjelderup som holdt dagens hovedtale. Deler av talene, videoer og bilder, kan du se på Fanapostens Facebook-side.

Kirkevoll manglet spiseplass. Det ga SFO-lederen en ide

På Kirkevoll skole har avdelingsleder Hilde Brunvatne på SFO hatt en hemmelighet. – Planen var å overraske hele skolen, sier Brunvatne, og hun har...

Lorentzen vant 500-metercupen

Håvard Holmefjord Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt på 500 meter som første nordmann søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten