fanaposten.no

På mandag ble det avholdt en pressekonferanse på Bergen helsehus der det ble orientert om status for oppfølgingen av de tre nye smittetilfellene av Covid-19. Fra venstre assisterende kommuneoverlege Ying Ma, leder ved smittevernkontoret, Egil Kaberuka-Nielsen, legevaktsjef Annette Corydon, fungerende etatsdirektør Merethe Brattetaule, fungerende legevaktsjef Annette Corydon, medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen og fungerende etatsdirektør, Merethe Brattetaule Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix

Flere blir forkjølet i Bergen: – Da vet vi at smittevernreglene ikke har blitt overholdt

– Vi kan bli bekymret om det skulle ha kommet et koronavirus rundt om i Bergen, for det smitter på samme viset.

Nyheter · Publisert 15:56, 20 jul 2020

Det sier fungerende legevaktsjef Annette Corydon på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Pressekonferansen kom etter at det i helgen har blitt registret tre nye smittetilfeller i Bergen.

De tre smittede har ingen relasjon seg imellom og bare en av de er fra Bergen. Den ene av de to er fra Østlandet og den andre er fra utlandet. Personen fra utlandet var i karantene da testen ble gjort.

LES OGSÅ: To innlagt med korona i Helse Vest

En vet ikke hvor smittet har oppstått.

– Det er en ukjent smittekilde, sier Egil Kaberuka-Nielsen, leder ved smittevernkontoret.

– Vi har en omfattende smitteoppsporing, og det er en svær jobb som utføres av smittevernkontoret. Siden dette arbeidet gjøres så godt og grundig, har vi kontroll, sier medisinsk fagsjef i Bergen Trond Egil Hansen

I forbindelse med en av de smittede har de i ettertid vært i kontakt med mellom 125 og 130 mennesker for å drive smitteoppsporing. Prosedyren er slik at når de har en positiv test tar de kontakt med den som er testet, de finner ut hvem vedkommende har hatt kontakt med og så tar smittevernmyndighetene videre kontakt derfra.

Det er per nå ikke aktuelt med nye restriksjoner på samfunnet.

– Men dette blir løpende vurdert, sier Hansen.

LES OGSÅ: Hjemmesommeren 2020

Han har en klar påminning til bergensere som har tenkt seg på tur til utlandet.

– Det er de sentrale myndighetene som kommer med lister over grønne land som en kan besøke uten å måtte gå i karantene og røde land, der en må gå i karantene når en kommer hjem. Men dette er en løpende vurdering som kan endre seg mens man er på opphold der. Så bergenserne må være klar over risikoen om at det kan bli rødt innen de kommer hjem og de reglene som da gjelder når de kommer tilbake, sier Hansen.

Ved legevakten har de den siste uken merket en økning i folk som vil teste seg.

– Det er folk som er engstelige, det er folk som har vært ute og reist og det er folk som skal ut og reise, sier fungerende legevaktsjef Annette Corydon.

Bare på søndag ble det gjort 150 tester på legevakten. Corydon sier de foreløpig har god kapasitet på legevakten og at de ikke har påvist nye tilfeller av korona.

– Men mange som har blitt testet har fått påvist rihnovirus. Og når vi ser en øke i det, vet vi at folk ikke har overholdt smittevernreglene. For dette smitter på samme viset, sier hun.

Infeksjon med rhinovirus er den vanligste årsak til vanlig forkjølelse.

– Derfor kan vi bli bekymret om det skulle komme et koronavirus rundt i byen.

LES OGSÅ: 75 prosent nedgang i sommertrafikken på Bergen lufthavn

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten