fanaposten.no

Nå kan ungene igjen innta barnehagene sine. Foto: NTB Scanpix, illustrasjon

Fikk ytelsespensjon

De ansatte jubler over gjennomslag for hovedkravet sitt.

Nyheter · Publisert 11:54, 6 jun 2017

Streiken i Akasia-barnehagene er over og de rammede barnehagene kunne åpne igjen i går formiddag.

– Vi er fornøyde med at vi har fått gjennomslag for hovedkravet vårt, en ytelsesordning som er lik for kvinner og menn, som varer livet ut og er forutsigbar, sier forhandlingslederne i de fire fagforbundene som har vært i konflikt: Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne. Også FO har hatt ett medlem i Akasia ute i konflikt.

– Vi er fornøyd med at vi med meklerens hjelp har kommet til en løsning slik at streiken i Akasianå er avsluttet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Barnehagestreiken startet 5. mai. Etter flere opptrappinger har 357 medlemmer vært i streik, og samtlige 20 barnehager i selskapet var tatt ut i streik. Nesten 1.200 barn har vært uten et fullverdig barnehagetilbud i denne perioden.

Pensjon

I tillegg til at barnehagene åpner igjen, blir også driften i selskapet for øvrig gjenopptatt, opplyser Bratten. Partene er enige om å opprette en ytelsespensjonsordning i tillegg til dagens innskuddspensjonsordning. De ansatte skal selv få velge hvilken ordning de ønsker.

I Fana og Ytrebygda har barnehagene Akasia Fana, Paradis, Råtun, Skranesvingen, Skjold, Sædalen og Søreide barnehager vært rammet.

Lettelse

– Det er en lettelse at ansatte, barna og foreldrene nå kan komme tilbake til en normal hverdag. Konflikten har vært en belastning for alle berørte og det er godt at vi fant fram til en løsning vi kunne samle oss om.

I tillegg er de enige om lønnsoppgjøret for 2016 og 2017 i tråd med resultatet i arbeidslivet for øvrig. To rettssaker i arbeidsretten og tingretten blir trukket og blir dermed ikke gjennomført, sier Bratten.

Melder om fire nye koronadødsfall på sykehjem

Kommunen melder om fire dødsfall på sykehjem siden oktober. Dødsfallene blir meldt om på etterskudd for å ivareta taushetsplikten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten