fanaposten.no

Roy Ellingsen og Ståle Melhus ble hedret med sølvparaplyen i kategorien "Årets lokale sak". Foto: Bergen Journalistlag

Fikk pris for OL-dekningen i Fanaposten

Roy Ellingsen og Ståle Melhus ble vinnere av sølvparaplyen i kategorien «årets lokale sak».

Nyheter · Publisert 09:20, 16 mar 2019

Da våre lokale skøytehåp Sverre Lunde Pedersen, Håvard Lorentzen og Sindre Henriksen dro til OL i Pyeongchang i 2018 ble det en stor oppgave for en liten lokalavis å henge med i pressedekningen av de historiske prestasjonene.

Fanapostens journalist Roy Ellingsen gikk grundig til verks, og dekket begivenhetene tett fra vårt lille verdenshjørne. Redaktør Ståle Melhus stod for lay-out og presentasjon i det som ble noen uvanlige uker for mange.

Både i forkant og under mesterskapet ble det laget skøytesaker med lokal vri. Fana-løperne vant gull, prestasjoner det var vanskelig å sette ord på. Fanaposten forsøkte ved å skifte farge på logoen fra rødt til gull.

Nå har også dekningen av begivenhetene gått til topps. Fredag ble «olfana» hedret med Sølvparaplyen for «årets lokale sak» under den årlige prisfesten til Bergen Journalistlag (BJ).

Her er juryens begrunnelse:

«Alle historier starter ett sted, også historiene til de aller største heltene våre. Fotballproffen sto som liten pjokk og sparket i ballbingen sammen med kompisene. Håndballstjernen hang en gang i den lille lokale hallen, mens mamma og pappa solgte vafler i kiosken. Det er her lokalavisen har sin styrke, tett på de lokale menneskene og miljøene. Men hva gjør lokalavisen når de lokale heltene, blir alles helter. Guttene som denne lokalavisen hadde fulgt siden de var små, utgjorde i fjor verdens beste klubb under OL. Avisen lot seg ikke affisere av at de slett ikke hadde råd til å reise for å følge OL selv. De gikk på med krum hals og dekket OL på sin måte. Redaksjonen klarte å sette begivenheten inn i en større, lokal sammenheng. Juryen mener det oser kraft, vilje og entusiasme bak den jobben lokalavisen gjorde da de dekket det lokale skøyteunderet under OL i Sør-Korea». 

Til årets priser ble det sendt inn 179 bidrag fra 151 bidragsytere - noe som er rekordmange i Gullparaply-sammenheng. Årets gullparaply gikk til Bergens Tidende for «Fem fot under».

Juryen besto av leder Trond Olav Skrunes (VG), Håvard Bjelland (Kirkens Nødhjelp), Ken André Ottesen (VG), Monika Yndestad (forfatter) og Marion Solheim (NRK).

Karianne Wallestad, 48 år

Du vår gode kollega har bursdag på torsdag! Vi gleder oss over ditt kjekke vesen hver eneste dag på jobb, og gratulerer deg så mye på forskudd. Du er...

Henrik Askvik Sæthre, 14 år

Vi vil gratulere Henrik Askvik Sæthre med 14-årsdagen 20. juni. Glad i deg. Håper du får en fin dag. Bursdagshilsen fra Kine, Jenny, Magnus, tante...

Nathalie Nordvik Kytiri 11 år

Hjertelig til lykke med 11-årsdagen Nathalie. Kjempeglad i deg! Klem fra pappa, mamma, Sebastian og Veronica.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten