fanaposten.no

Fant tonen med Alexander Rybak

Over seksti unge strykere strålte om kapp med Grand Prix-stjerne Alexander Rybak da de møttes på scenen i Kulturhuset til en storstilt konsert søndag kveld.

Nyheter · Publisert 10:15, 23 okt 2012

– Dere er kjempeflinke, jeg har blitt utrolig glad i dere!

Alexander Rybak skrøt uhemmet fra scenen til barna og ungdommene fra Nesttun unge strykere og Askøy unge strykere da han holdt konsert med dem i Fana Kulturhus søndag kveld.

– Dere er veldig hyggelige å være sammen med, dere er veldig musikalske og tør å eksperimentere med hver eneste musikkstil fullt ut. Og gi hundre prosent! sa han videre.

Strykende samarbeid
Konserten søndag er den største Nesttun-strykerne har gjort noensinne.

– Vi i Nesttun unge strykere er cirka 40 musikere, noe som er litt for få til å sette i gang et så stort prosjekt som dette. Derfor samarbeider vi med Askøy unge strykere for å få en størst mulig gjeng. Nå er vi noen og seksti på scenen fordelt på hovedorkester, juniororkester og aspirantorkesteret, sier Øyvind Hermansen som sitter i styret for Nesttun-strykerne.

Cellist Maria Rogde (13) fra Nesttun sier det har vært veldig gøy og inspirerende å få spille sammen med strykerne fra Askøy. Og ikke minst synes hun det er gøy å ha hatt Alexander Rybak som dirigent i helgen.

– Han er utrolig flink og morsom. Vi har øvd i timevis sammen, så det har vært litt slitsomt også. Men det å få spille konsert sammen med han er jo veldig gøy, sier hun.

Alexander Rybak synes samarbeidet med de unge musikerne fra Nesttun og Askøy har gått strykende.

– Jeg synes det er mye morsommere å komme til stedet to dager før enn å komme i limousin to timer før konsertstart. Så derfor foretrekker jeg virkelig å gjøre det på denne måten, sier han til Fanaposten.

Lang øvingshelg
Fredag ettermiddag landet Rybak på Flesland, og da bar det direkte på øving med de unge strykerne. Hele lørdagen gikk med til øving, og fra klokken 12.00 søndag var de i gang igjen.

– Alexander kom rett inn og ba dirigent Arthur Vetvik ta seg en pause. Da tok han over styringen, og fant med en gang tonen med barna. De har vært utrolig fokusert og flinke i helgen, sier Erik Vikingstad som er leder for Nesttun unge strykere.

– Det har vært en vannvittig lang og god øvingshelg med mye jobbing. De unge viser et enormt engasjement, og det har gått veldig greit å samkjøre Askøy-strykerne med Nesttun-strykerne, sier Arthur Vetvik som til vanlig dirigerer begge orkestre.

Nesttun Unge strykere har fått 11 nye aspiranter bare i høst. Det er veldig inspirerende og motiverende, ifølge styresjef Hermansen.

– Ungene har vært svært forventningsfulle i forkant av konserten. Den er et kjempeløft for oss, både musikalsk og sosialt. Fana kulturhus er vår hjemmearena, og vi er veldig stolt over å kunne profilere oss her, sier han videre.

Søndag kveld fikk en nær fullsatt sal overvære hva Alexander Rybak og strykerne hadde brukt den lange øvingshelgen på. Og det var slettes ikke lite!

– Pål har kontroll, Pål har kontroll

Pål Haugen Lillefosse gikk høyt over 5,65 i andre forsøk og gikk lett videre til lørdagens finale, til stor jubel i Fana Arena. Værmeldingen for...

Økonomen Arne (26) starter kirke i Fana

Arne Meier (26) flyttet for noen år siden til Bergen for å studere økonomi. På søndag starter han sammen med andre, en ny kirke i Fana. – Vi har...

Thairestaurant konkurs: – Begi seg ut på nye ting

Takeaway-restauranten på Paradis har etter åtte år gått konkurs: – Skylder 250.000 kroner.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten