fanaposten.no

SOLGT: Her er Fana-trioen som har forsvunnet i løpet av 2014. Fra venstre Mattias Totland, Mads Bjørsvik Songve og Mats Joachim Walberg. Foto: Fana Fotball

Fanas fotballtalenter forsvinner til toppklubber

NESTTUN: Mats Joachim Walberg (21) blir Bærum-spiller. I helgen gikk Mattias Totland (17) til Vålerenga. Men treneren tror det snart forsvinner flere.

Nyheter · Publisert 15:31, 12 aug 2014

Dermed har Fanas 2. divisjonslag avgitt tre unge, talentfulle spillere i 2014. Samtligere har gått til klubber høyere oppe i divisjonssystemet. Men ingen av dem går til Brann.

A-lagstrener Rune Vindheim velger å se positivt på at lovende spillere forsvinner.

– På kort sikt er det en svekkelse å miste spillere. Men når noen forsvinner må andre levere. Det hever vi oss på som lag, sier Vindheim til Fanaposten.

Han ser på salgene som en fjær i hatten til talentarbeidet i klubben.

– Klubben har som mål å levere talenter til et høyere nivå hvert år. I dette overgangsvinduet forsvinner det to. Vår jobb blir å tette hullene etter dem, sier treneren.

Han tror flere av hans elever kan være aktuelle for toppklubber fremover, og nevner blant annet G18-landslagets Marius Wichne (født 1996).

– Ja, jeg tror flere vil få muligheten!

Til Bærum

– Mats drar til Bærum (1. divisjon), slik det ser ut nå, og er allerede på plass i Oslo, bekrefter daglig leder Ketil Brekke i Fana IL Fotball.

1,94 meter høye Walberg er midtstopper, mens Mattias Totland (VIF, eliteserien) er midtbanespiller. Høyreback Mads Bjørsvik Songve gikk til Nest-Sotra (1. divisjon) før sesongstart.

– Hva betyr disse overgangene for Fana?

– Vi ønsker å ha flere tanker i hodet samtidig. Sportslig og resultatmessig er det ingen fordel for oss, men dette er en del av klubbens strategi. Resultatmessig klarer vi oss likevel bra i år, tror Brekke.

Ikke til Brann

Mattias Totland (født 1996) har spilt for Fana siden han var seks år gammel og er fast inventar på 2. divisjonslaget. Han er aldersbestemt landslagspiller (G17) for Norge med ny kamp mot Italia 19. august. Han trente en uke med A-laget til Vålerenga i sommer og var hospitant på Jet-turneringen på Hamar før overgangen nå kom i orden.

– Hvorfor går ikke Fana-talentene til Brann?

– Brann har allerede for mange juniorer i sin stall, derfor har de ikke plass til en spiller som Totland, tror Brekke.

Fana vil få utdanningskompensasjon for junioren, mens Walbergs overgangssum vil avhenge av fremtidig spilletid og suksess på banen.

– Mattias og Vålerenga Fotball har hatt et felles ønske om å gå sammen fremover. Dette har vi nå fått til, og Mattias slutter seg til Vålerenga Fotball så snart han får sendt sakene sine over fjellet, skriver VIF på klubbens hjemmeside.

– Han er en veldig energisk og god fotballspiller med stor radius, i tillegg er han meget fotballklok for alderen og har de rette holdningene, uttaler Kjetil Rekdal til VIF.no.

 

Topplaget er ikke maskin – ennå

Gneists herrer og Bjargs damer topper hver sin divisjon til sommeren. – Det har vært stabilt og godt, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten