fanaposten.no

Fergefansen må i fremtiden reise til elvemunningen utenfor Hamburg for å besøke "Fanafjord". Foto: Roy Ellingsen, privat arkiv

"Fanafjord" blir tysker

Den 12 år gamle trafikkslukeren skal gå i rute på Elben.

Nyheter · Publisert 23:15, 30 nov 2018

Det vakte oppsikt i januar da Fanaposten kunne melde at bilfergen MF "Fanafjord" var til salgs.

Ved nyttår mister Fjord1 anbudet på fergesambandet Halhjem – Sandvikvåg. Dermed blir et av fartøyene de har brukt på ruten overflødig, og "Fanafjord" ble lagt ut for salg.

I helgen offentliggjorde et tysk rederi at de har gjort avtale om å sette "Fanafjord" i rute mellom Cuxhaven og Brunsbüttel i Nordvest-Tyskland. De to fergestedene ligger på hver sin side av munningen av Elben, elven som går gjennom Hamburg. Fergesambandet forbinder Niedersachsen og Schleswig-Holstein

Sambandet har vært trafikkert av en lang rekke ferger gjennom årene, men fergeselskapene har hatt problemer med å få det til å gå rundt. For et knapt år siden ble driften med to ferger innstilt.

Nå satser det nyetablerte rederiet Elbeferry på at "Fanafjord", som drives med naturgass og har raskere marsjfart enn tradisjonelle ferger, skal være billig nok til å oppfylle sambandet på egen hånd.

For at kjøpet skal gå igjennom må myndighetene i Schleswig-Holstein og Niedersachsen garantere for kjøpesummen, skriver den tyske avisen Bild.

Det er ventet at hun settes i rute i april, melder rederiet på Twitter.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten