fanaposten.no

Fanabuer fikk rekordlaks i Trøndelag

FANA: - Dette er fisken jeg har drømt om i over 40 år, sier Erik Falck fra Nesttun. Sammen med Simen Prestegård fikk han mandag kveld drømmelaksen på 23,4 kilo i Namsen.

Nyheter · Publisert 22:18, 2 jun 2014

Erik Falck fra Hopsåsen har vært alvorlig angrepet av fiskebasillen hele livet. I over 40 år har han fisket etter laks og sjøørret, og like lenge har han drømt om å få laks over den magiske 20 kilosgrensen. Hvert år fisker han mellom 40 og 50 døgn i lakseelver, og aldri har han fått en fisk som han fikk mandag ettermiddag sammen med Simen Prestegård i elvenes dronning, Namsen.

Troll i ord

- Simen kom opp med fly i dag, og vi hadde første turen i båten. Simen fikk overta to døgn fiske av en på fiskelaget som måtte tilbake til Bergen for å gå i et møte. Jeg sa at bare vent til Simen kommer utpå nå så får vi fisken, sier Erik Falck.

De fisket fra båt på valdet Rodum. Bak båten dorget de med wobler.

- Jeg satt og rodde, mens Simen passet stengene . Vi så fisken var oppe og viste seg, og var selvfølgelig spente da vi kom ned slik at wobleren svingte inn mot der fisken hadde vært. Nå er vi der, sa Simen. Ikke før hadde han sagt det så bet laksen på, forteller Erik Falck på telefon til Fanaposten.

For liten håv

Laksen snudde og tok fiskerne med på en tur nedover elven.

- Vi holdt vel på i nærmere en time med den. Først tenkte vi at det var en fisk på rundt 15 kilo. Det er ikke alltid så enkelt å anslå størrelsen på slike fisker. Da fisken kom opp i overflaten, visste jeg at den begynte å bli klar for å få på land. Jeg overtok stangen, og Simen tok håven. Første gang Simen så fisken helt i overflaten sa han at han ikke trodde håven var stor nok. Vi hadde den største laksehåven som er å oppdrive, så jeg sa til han at det går sikkert bra. Like etter kom laksen opp så jeg fikk se den selv. Da fant jeg ut at det var best å holde munn, og konsentrere meg om å få den inn. På tredje forsøket fikk vi lurt håven over fisken bakfra, og klemte den inn mot elvebredden. Vi måtte være to for å løfte den opp, forteller Erik Falck.

Og for en laks de to hadde berget. 128 centimeter lang og 23,4 kilo.

- Persen min fra før er på 14,5 kilo, og jeg hadde nesten innfunnet meg med at det skulle bli bestenoteringen min. Men det var før denne bet på, flirer Erik.

Fiskekompisen som måtte reise hjem fikk bilde av fangsten da han gikk av flyet på Flesland.

Snitt på over 20

Som om ikke det var nok, så fikk to av de andre i fiskegjengen Ivar Arnt Rivelsrud fra Kvernabekkvegen og Knut Prestegård fra Hjellestad en flott fisk 30. mai på retten Flasnes/Glømmen. Kong Harald hadde visstnok hatt den samme laksen etter litt i forkant, men det ble fanakarene som fikk den på land.

Laksen til Ivar Arnt og Knut dro vekten helt til 17, 2 kilo.

- Det er ikke dagligdags at snittvekten på de fiskene vi har fått er på over 20 kilo, ler Erik Falck.

Fiskefølget bor på Skogmo Gjestgiveri, og da Erik og Simen hadde vist frem og blitt fotografert behørig, kom verten Leo Ulmborg med en hyggelig gest. De to skulle få velge seg fritt en flaske fra husets vinkjeller.

- Da måtte det bli en flaske god champagne, og den står på bordet her nå og den skal vi kose oss med nå, sier Erik.

Fiskegjengen har to døgn igjen til å få flere lakser. De kommer hjem til Bergen 5. juni.

 

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten