fanaposten.no

Administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø (t.h.) og advokat og daglig leder i Himla, Tine Lekven Johansen, ønsker å revolusjonere eiendomsmeglerbransjen med det nye eiendomskonseptet "Himla". Foto: Tove Lise Mossestad

Fana Sparebank vil revolusjonere meglerbransjen

Fana Sparebank satser på heldigital lav-pris eiendomsmegling med sitt nye konsept "Himla".

Nyheter · Publisert 08:56, 13 feb 2018

Ved hjelp av digitalisering og en helt ny måte å drive eiendomsmegling på, vil Fana Sparebank la deg selge boligen din for kr. 30.000 med sitt nye bergensbaserte lavpriskonsept «Himla».

– Vi har snudd på hver stein for å se hvordan vi kan senke prisen på eiendomsmegling, uten at det skal gå på bekostning av prisen kunden oppnår for boligen sin. Resultatet er en ny type eiendomsmegler som sparer selger for titusener i salgskostnader og som vi tror vil revolusjonere meglerbransjen, sier administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø i en pressemelding.

Effektiv arbeidsdag

Siden en boligselger gjerne har besøk av tre-fire forskjellige meglere, går svært mye av arbeidstiden til en tradisjonell megler med på befaringer. Dette ønsker Himla å gjøre noe med.

– En gjennomsnittlig, god megler får gjerne oppdraget i 25-30 % av de befaringene som gjennomføres. Og det er nettopp disse 25-30 % av kundene som må betale for alt meglerarbeidet som ikke har båret frukter. Himla vil gjennomføre befaringer og fastsetting av prisantydning på lik linje med tradisjonelle meglere, men dette vil først finne sted etter at bestillingen er gjort. Dette er et av elementene som gjør at vi kan redusere prisen, sier advokat og daglig leder i Himla, Tine Lekven Johansen.

Jobber i team

I tillegg vil Himla-meglerne jobbe i team, slik at eventuell ledig kapasitet hos meglerne kan fordeles dit den til enhver tid trengs mest.

– Kundene vil få én megler å forholde seg til, slik man er vant med fra tradisjonell eiendomsmegling. Megleren vil imidlertid ha et team i ryggen, som alle kjenner kundens oppdrag og bolig. Det mener vi vil gi ekstra trygghet, samtidig som vi får utnyttet tiden vår enda bedre – til det beste for kunden, forklarer Johansen.

Digitale løsninger

Fana Sparebank har hatt et sterkt fokus på innovasjon og digitale løsninger de siste årene. Nærø forteller at dette også vil komme Himla-kundene til gode.

– BankID lanserte nylig xID, som er et supplement til BankID for nettsteder og tjenester som trenger en kjapp, trygg og enkel innlogging. Fana Sparebank er pilotbank, og himla.no vil være et av de første nettstedene til å ta teknologien i bruk. Bestillingsløpet vil være heldigitalt, og identifiseringen gjøres via xID, sier Nærø.

Fana Sparebank er sertifisert Miljøfyrtårn, og dette vil komme tydelig frem i Himlas profil.

– Himla vil bli et papirløst konsept, hvor blant annet prospekt, budrunde og kjøpekontrakt vil være digital. Dette vil gi en effektiv og god kundeopplevelse for både kjøper og selger. I tillegg vil det utgjøre en viktig del av kostnadsbesparelsene som gjør at vi kan holde en fastpris på kr. 30.000, inkludert både visning, fotograf og Finn-annonse, avslutter Nærø.

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten