fanaposten.no

BFG Fana ble startet som paraplyklubb for de beste friidrettsjuniorene til Bjarg, Fana og Gneist i 1987. Her ser du årets Holmenkollstafettlag, som bidro til at BFG totalt ble femte beste eliteklubb. Foto: BFG

Fana-klubber i elitekrangel

FRIIDRETT: Friidrettslederne i Bjarg og Fana er oppgitt over oppførselen til naboklubben Gneist etter at BFG-samarbeidet kollapset. Men klubbene er enige om én ting: Nå trenger de å prate sammen.

Nyheter · Publisert 15:04, 17 des 2014

– Fana er skuffet over prosessen og at de tre klubbene ikke har kunnet sette seg ned i forkant og diskutere en sak som de visste var omtvistet, sier Bjørn Thømt, leder i Fana IL.

– Dette er litt sjokkartet. Jeg er skuffet over at ledelsen i Gneist ikke har tatt tak i dette, tatt hensyn til oss andre og funnet gode løsninger, sier Bjarg-leder Jan Petter Nøst.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter tirsdagens møte i friidrettsklubben BFG Bergen. Bakteppet var Gneist og Bjargs ønske om å trekke seg ut av samarbeidet som Fana forlot for to år siden. Stridens kjerne var fordeling av verdier i paraplyklubben, blant annet inntektene av Vinterkarusellen.

Møtet endte med at Gneist overtar Vinterkarusellen, til protester fra representanter fra de to andre klubbene.

Slo sprekker

4. november brakte Fanaposten et intervju med styreleder Jostein Lie som konstaterte at «grunnlaget for BFG-samarbeidet er ikke lenger til stede».

BFG Fana ble startet som paraplyklubb for de beste friidrettsjuniorene til Bjarg, Fana og Gneist i 1987. Klubben var en suksess som sørget for å gi de mest ambisiøse friidrettstalentene i de tre klubbene et tilbud om satsing på høyt nivå.

I 2012 slo imidlertid samarbeidet sprekker. Fana var første klubb som meldte fra om at de kom til å trekke seg ut. Uten Fana IL med på laget skiftet man navn fra BFG Fana til BFG Bergen.

I sommer fulgte Gneist etter, og Bjarg gjorde det klart at også de går ut av BFG, som dermed ble en paraplyklubb uten klubber igjen under paraplyen.

Vil redde stumpene

Bjørn Thømt bekrefter at Fana IL var kjent med møtet og fordeling av midlene og verdiene, men misliker måten saken ble hastet igjennom på. Nå håper han at samarbeidsklubbene kan berge stumpene.

– Jeg håper at fornuften seirer og at man kan sette seg ned i etterkant og finne en minnelig løsning.

– Hva er en god løsning for Fana IL?

– At vi kan sette oss ned og diskutere. Vi trakk oss ut for to år siden uten å kreve noe vederlag, selv om vi har vært med å skaffe midler til BFG. Når de to andre trekker seg ut blir det et sluttoppgjør. Dette dreier seg ikke om penger, men om samarbeid. Jeg er bekymret for dette kan være kime til splid. Vi ønsker et samarbeid til beste for alle, sier Thømt til Fanaposten.

– Må sette oss ned

Styreleder i Gneist, Stig Hammersland, sier han ønsker å sette seg ned med ledelsen i de andre klubbene og snakke ut etter rabalderet i BFG.

– Vi vil ta initiativ til et møte med de andre klubbene på styreledernivå like over nyttår. Det er klart at vi voksne må oppføre oss litt skikkelig når vi har med ungdommene våre å gjøre. Dette er noe vi må finne ut av, sier Stig Hammersland, som dermed imøtekommer Bjørn Thømts ønske om et oppklaringsmøte.

 

VINTERKARUSELLEN: Et populær serie trimløp som trekker opptil tusen bergensere til Fana Stadion en vanlig mandag kveld. Foto: Eivind A. Pettersen

Håndballsensasjonen

Fana slo serielederen på bortebane!

Marie leier gjerne ut kjolen din

Marie Perssons konsept er bra både for miljøet og for lommeboken. I tillegg kan det gjøre jakten på den perfekte kjolen langt enklere.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten