fanaposten.no

Politiet i Bergen sør hadde nok å gjøre denne helgen. Foto: Arkiv

Fana i helgen: Høy festmusikk og bil tatt i 138 kilometer i timen

I natt kjørte en bilist forbi politiet i det fartsmåleren deres viste 138 kilometer i timen. Telefonen hos politiet ringte også flere ganger med klager på festing og høy musikk.

Nyheter · Publisert 15:59, 4 okt 2020

– Kjøretøyet ble målt til 138 kilometer i timen på Fritz C. Riebers veg, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund.

Det var klokken 0230 natt til søndag at en av politiets patruljer kom over en personbil i høy fart.

– Føreren var en kvinne i slutten av 50-årene, og førerkortet ble beslaglagt på stedet. Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring, sier Hellesund til Fanaposten.

Politiet har opprettet sak og forholdet er anmeldt.

Festmusikk

I de sene nattetimer fikk politiet også inn flere telefoner fra folk i Fana som ikke fikk sove på grunn av støy og festing i nabolagene deres.

– Tidlig på natten kom det en klage på høy musikk fra en beboer på Paradis. Rundt klokken halv to var det tilsvarende situasjon på Fanahammeren. Og klokken 0205 fikk politet inn telefon om enda en fest, da var det folk som var plaget med støy og høy musikk på Apeltunhaugene. Politiet hadde andre oppgaver i de timene, og fikk dessverre ikke mulighet til å dra ut på disse sakene, sier Hellesund.

LES OGSÅ: Vil ha mer politi i bydelene

Rykket ut

I løpet av helgen har politiet hatt flere andre saker i Bergen sør.

Natt til lørdag laget noen ungdommer bråk på bybanen. Dette førte til at bybanen holdt seg i ro på stoppet i Råstølen, mens de ventet på hjelp fra politiet.

– Vognføreren tok kontakt med sentralen, og meldte om noen ungdommer som var urolige og bråkete inne i en av bybanevognene, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Knut Dahl-Michelsen til Fanaposten.

– Da patruljen vå kom frem til Råstølen noen minutter senere, var ungdommene forsvunnet og hadde forlatt stedet, sier Dahl-Michelsen.

Politiet måtte også spore opp en 16-åring som ikke stoppet for trafikkontroll. Det var en leteaksjon etter en 99 år gammel dement mann på Sandsli. Og sent lørdag kveld måtte politiet ringe etter ambulanse til en beruset tenåringsjente, da en gjeng med ungdommer trengte assistanse ved Lagunen.

Her kan lese fjorårets reportasje «Lagunen by night», da Fanaposten slo følge med natteravnene i Rådal: «Børning» og berusede ungdommer: Slik er en vanlig lørdagskveld ved Lagunen

Håvard glad for å bli presset

– Et bra løp, sier Håvard Lorentzen etter sin femte NM-triumf på 500 meter.

63 nye tilfeller - ansatt ved Øvsttunheimen smittet

Kommunen melder om høyt antall smittede fredag. Samtidig er testkapasiteten på legevakten sprengt.

Kjøkkenbrann på Suitellet slukket

Fredag formiddag var det branntilløp på Quality Hotel Edvard Grieg.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten