fanaposten.no

MYE Å GLEDE SEG TIL: Ungdomsmesterskapet i friidrett skal arrangeres på Fana stadion i september 2017. Foto: Anita Bolstad Raa/Fana IL Friidrett

Fana arrangerer sitt største friidrettsstevne noen gang

FRIIDRETT: UM 2017 går på Fana stadion. - Dette har vi jobbet for i årevis, stråler lederen i Fana IL Friidrett.

Nyheter · Publisert 11:34, 6 feb 2016

Norges Friidrettsforbund har innvilget Fana ILs søknad om å arrangere ungdomsmesterskapet i friidrett neste år.

- Dette har vi jobbet for i årevis. Nå skal vi gjøre oss klare til å levere det beste ungdomsmesterskapet noensinne, jubler Anita Bolstad Raa, leder i Fana IL Friidrett.

Høy status

Det norske mesterskapet for ungdommer i alderen 15-19 år skal arrangeres i september 2017.

- Arrangementet har høy status, og det ligger en rekke forventninger til hvordan arrangøren legger til rette for besøkende samt tekniske løsninger som skal være på plass. I 2015 var det 745 deltakere og 1495 starter under UM på Romerike, forteller Raa.

Fanas største stevne

Dette betyr at friidrettsgruppen i Fana IL skal arrangere sitt største stevne noen gang.

- De siste to årene har vi brukt vårt eget stevne Karabinlekene og stor-KM til å øve oss på å oppnå et kvalitetsnivå på stevnet som matcher det som forventes i et UM, sier Raa og legger til:

- I tillegg til det rent idrettstekniske skal vi levere TV-streaming av lekene og sørge for hotellovernatting for tilreisende. Det kommer omtrent 1000 tilreisende som har store forventninger til oss. Men vi har planene klare, og gleder oss til å gå i gang med arbeidet.

Har store mål

Det ligger mye planlegging bak søknaden. Med status som Necon-klubb i 2012 utviklet ledelsen i Fana IL Friidrett en satsingsmodell for sportslig arbeid, en strategi og en virksomhetsplan som rettesnor for hvordan klubben skulle utvikles.

I tillegg til mange sportslige mål var det et sterkt ønske om å bygge opp klubbens kompetanse som arrangør av store og viktige stevner. For å være i stand til å ta på seg en så stor jobb, har klubben jobbet målbevisst med å utdanne flere dommere, høyne kvaliteten på egne stevner og skjerpe forventningene for leveranse i alle ledd i forbindelse med arrangementene, forteller Anita Bolstad Raa.

Inspirerer utøverne

Arrangørklubben legger ikke skjul på at det er ekstra spennende for utøverne å få et så stort arrangement på hjemmebane. - Vi antar at klubbens unge, fremadstormende utøvere vil bli ekstra inspirert til både å kvalifisere seg for deltakelse og ta flest mulig medaljer på hjemmebane. I handlingsplanen er hovedmålet at Fana IL skal være blant de tre beste klubbene i UM på hjemmebane i 2017. Med de mange talentene vi har sett på resultatlistene og i treningsgruppene er det all grunn til å se lyst på fremtiden, sier friidrettslederen i Fana IL.

Skal få mesterskapene hjem

Det har vært mange toppstevner på Fana stadion opp gjennom årene, men nå er det en stund siden sist.

- Anlegget og byen Bergen har stolte tradisjoner som arrangør av store mesterskap, men disse ligger noe tilbake i tid. Et UM er et naturlig steg på veien mot de helt store mesterskap. Det blir full rulle i Fana rett i før sykkel-VM i Bergen, og vi er klare til å brette opp ermene, lover Raa.

VM i landeveissykling arrangeres i Bergen 17. til 24. september 2017.

LES MER: SPORT

Her stopper ørretbekken i steinmassene

Bekken som renner gjennom Folldalen har tidligere rommet ørret. Nå begraves den under steinmassene til Rå park-utbyggeren.

Felles åpningstider på Nesttun fra neste år

Amfi Nesttun overtar driftsansvaret for alle butikkene på Nesttun fra neste år. – Vi er glad vi har fått en avtale med Olav Thon Gruppen, sier Rune...

Dekktyver herjer i Fana

Politiet ber folk være på vakt mot folk som lusker rundt i nabolag for å stjele dekk.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten