fanaposten.no

Blomster og hilsener fra familie og venner ved kisten i Fana kirke. Foto: Terje Bringsvor Nilsen

Et siste farvel med Tobias

– Vi har åpnet to kirker og fire skoler for å gjøre plass til alle som vil ta farvel med Tobias Bøe Foss, sier Fana-prost Kristin Sævik Litlere.

Nyheter · Publisert 10:10, 25 jun 2020

Gravferdsseremonien der familie og venner tar et siste farvel med Tobias Bøe Foss (19) startet klokken 10.00 i Fana kirke.

19-åringen var en av de to som omkom i den tragiske trafikkulykken i Steinsvikvegen om morgenen 16. juni.

Åpnet skoler

Familie og de nærmeste vennene var samlet i Fana kirke.

Fordi dødsfallet har preget nærmiljøet sterkt, har kirken og skolene gått sammen om å åpne opp dørene slik at flest mulig kunne følge begravelsen sammen med andre.

– Ingen av ungdommene som er berørt av ulykken skal være nødt til å sitte alene hjemme og følge gravferden på internett. Derfor har vi åpnet fire skoler og en kirke, og vi overfører gravferden via internett til disse lokalene, sier prost Kristin Sævik Litlere.

LES OGSÅ: Venner av 19-åringene samlet på ulykkesstedet

Kriseteam

To prester og kriseteam er på plass i lokalene for å kunne være til støtte for de som måtte ha behov for det.

– Ulykken berører mange, og har gått sterkt inn på mange. Det er et sjokk når en slik ulykke skjer, og det er viktig å være sammen i sorgen for å bearbeide det som har skjedd, sier Litlere.

Det er fremdeles restriksjoner på hvor mange som kan være samlet på ett sted, og i Fana kirke var det gjort plass til rundt 140 mennesker.

LES OGSÅ: Tente lys for trafikkofrene i natt

Organdonor

Prestene Maria Tveten og Kari Hop Fjæreide forrettet i begravelsen, og i minnetalen ble det tegnet et bilde av en livlig gutt som var glad i familien og menneskene rundt seg. Han var full av energi og sjarme, men samtidig har han søkt å finne ut hvor langt han kan strekke grenser. Han hadde omsorg for andre, og siden han hadde registrert seg som organdonor vil livet hans fortsatt ha en betydning for andre.

Tobias Bøe Foss blir stedt til hvile på Fana kirkegård.

Debatt: – Eldre sjåfører er ikke barn

For Arbeiderpartiet var det en seier da Stortinget nylig vedtok å fjerne kravet om helseattest for sjåfører over 80 år. Vi prøvde å få dette gjennom...

Disse jentene går til kamp mot utbygging på Kalgane

Utstyrt med munnbind, plakat, penn og papir går jentene fra Skjold skole til kamp mot Lagunens storstilte planer på Kalganehaugen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten