fanaposten.no

Bridge er et kortspill for fire spillere, der to og to spiller som par. Når det bare Lilly Størdal (t.v.) og Astri Opdahl igjen i bridgeklubben som har møttes for å spille i snart 20 år på eldresenteret. De er derfor veldig interesserte i å komme i kontakt med noen som har lyst å spille med dem. Foto: Mari Møen Nygaard

– Er det noen som vil spille bridge med oss?

I nærmere 20 år har Astri (92 1/2) og Lilly (88) møttes hver tirsdag på Nesttun eldresenter for å spille bridge med andre pensjonister. Nå er de erfarne kortspillerne på desperat jakt etter å finne noen nye å spille med.

Publisert 09:00, 8 des 2019

– Vi kan ikke spille bridge når vi bare er to stykker!

Astri Opdahl og Lilly Størdal kikker litt oppgitt på hverandre ved hjørnebordet «sitt» på Nesttun eldresenter. Har har de sittet i timesvis og spilt kort - noe de ikke lenger kan gjøre nå når de andre de har spilt med de siste årene ikke lenger har mulighet til å være med.

– Vi er faktisk litt desperate etter å finne noen nye som har lyst å spille med oss. Det må da være noen pensjonister i området som kunne ha lyst til det? spør de to seg.

– Det eneste «kravet» vårt er at de må kunne spille bridge og ha fri på dagtid om tirsdagene, føyer de til.

Kaffepause og prat

De to trivelige damene har i alle år hatt fast spilletid tirsdager fra klokken 10.00 til klokken 14.00.

– Da venter de oss her på senteret. Vi sitter alltid ved dette bordet borte i hjørnet her, sier Astri, mens hun med vante hender stokker kortstokken.

– Jeg gleder meg alltid sånn til tirsdagene. Ikke bare er det kjempegøy å spille, men det er også veldig sosialt å ha en fast avtale om å møte andre, sier Lilly, som har spilt bridge i en 60 års tid.

– Nå synes jeg at tirsdagene er blitt så godt som bortkastet når vi ikke lenger har bridgeklubben å gå til, legger hun til.

– Er det sånn at praten går i ett mens dere spiller?

– Nei, nei, nei! utbryter den ivrige kortspilleren og sier raskt:

– Når vi spiller, så spiller vi. Men i pausen, da løser vi alle verdensproblemer over en kaffe og en vaffel! Vi koser oss sånn, sier hun med et stort smil.

Vanligvis er det ikke mye prat å høre når damene spiller, for da er det fullt fokus på spillet. Men i pausen derimot: – Da løser vi alle verdensproblemer, sier Lilly og Astri.

Søker minst to nye

– Du vet, bridge er også en veldig god ting for de små grå, sier snart 93 år gamle Astri Opdahl.

Også hun begynte å spille bridge i ung alder.

– Selv om vi begge har spilt lenge, så er vi jo ingen eksperter heller, sier hun og understreker:

– Men de vi håper å komme i kontakt med bør ha grunnleggende kunnskaper om bridge. Vi kan ikke begynne med opplæring.

For å spille bridge må man være fire stykker. Astri og Lilly krysser derfor fingrene for at minst to nye seniorer har lyst å spille med dem.

– Vi tar gjerne imot flere! Det er mange bord her på eldresenteret, så det er plass til mange dersom det mot formodning skulle vise seg at det er mange som har lyst å spille. Dessuten er det fint å ha noen vikarer dersom noen ikke kan en dag.

Har du eller noen du kjenner lyst å spille bridge med disse hyggelige kortspillerne? Da kan du ringe Lilly på 48 02 22 02 eller ta kontakt med eldresenteret. Damene stiller mer enn gjerne med kortstokken sin allerede førstkommende tirsdag dersom de får noen å spille med.

Når vi spiller, så spiller vi. Men i pausen, da løser vi alle verdensproblemer over en kaffe og en vaffel!

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten